Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 34
 İndirme 1
Markalarda Koronavirüs Etkisi: Sosyal Mesafe Logoları
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Marka bağlılığı ve markanın tercih edilmesinde önemli bir unsur olan logolar, tüketici ile marka arasında istenilen mesajın iletilmesinde son derece etkilidir. Marka logoları, tüketicinin zihninde yer eden, markayı temsil eden, hatırlatan ve marka değerini yansıtan simgelerdir. Çalışmanın amacı; tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sonrası “sosyal mesafe” uygulamaları kapsamında küresel firmaların marka logolarındaki değişimlerinin incelenmesidir. Yöntem – Araştırma hem dilsel, hem de dil dışı göstergeleri incelemeye yönelik bir yaklaşım olan göstergebilim yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Göstergebilim; metinlerin içindeki ögelerin hem kendi özelinde, hem de bütünü kapsayan bir yapıda dış dünya ile ilişkilerini çözümlemede kullanılan bir araştırma yöntemidir. Çalışma kapsamında markaların güncelledikleri “sosyal mesafe” temalı yeni logoları, göstergebilim yöntemi ile incelenmiştir. Bulgular – Araştırma sonuçlarına göre öncelikle küresel çaptaki firmaların logo güncellemesi yaparak, “sosyal mesafe”nin önemine dikkat çekmek için çalışmalar başlattıkları tespit edilmiştir. Logolarında, temel tasarım ögelerinden “aralık” kullanarak, “sosyal mesafe” temalı yeni logo yayınlayan markalardan; Volkswagen, Audi, Hyundai, McDonals ve CocaCola araştırma kapsamında incelenmiştir. Firmalar yeni logoları ile salgın dönemine ilişkin farkındalıklarını ve “sosyal mesafe” uygulamalarına verdikleri destekleri göstermiş ayrıca, süreci marka stratejilerinin bir parçası olarak yöneterek, tüketicilerin belleklerinde olumlu imaj yaratmıştır. Tartışma – Çalışma neticesinde “sosyal mesafe” kavramının Covid-19 sonrası literatürde yeni içerikler ile güncellenmesinde fayda olduğu düşünülmektedir. Günümüz şartlarında “sosyal mesafe” bir tercih değil, gerekliliktir. Markaların “sosyal mesafe” temalı yeni logo güncellemelerinin, marka değerlerini arttırmada etkili olabileceği öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Coronavirus Effect on Brands: Social Distance Logos
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose - Logos, which are an important element in the brand’s commitment and preference, are extremely effective in the transmission of the desired message between the consumer and the brand. Brand logos are symbols that appear in the mind of the consumer, represent the brand, remind and reflect the value of the brand. The aim of the study is to explore the changes in the brand logos of global companies within the framework of the "social distance" applications after the Covid-19 epidemic that affects the entire world. Method - The research was carried out by the indicator method, which is an approach to the study of both linguistic and non-language indicators. Indicative is a method of research used in the analysis of the relations with the outside world in both its own and the whole structure of the objects within the texts. In the framework of the study, the new logos on the theme "social distance" that the brands have updated, have been studied by the indicative method. The findings - The research finds that first and foremost global firms have launched studies to draw attention to the importance of "social distance" by making logos updating. In its logos, using the "December" of the basic design items, the "social distance" theme of the new logo published brands; Volkswagen, Audi, Hyundai, McDonals and CocaCola were studied within the framework of the research. Companies have shown their new logos and awareness of the epidemic period and their support for the "social distance" practices, and they have created a positive image in consumer memories by managing the process as part of brand strategies. Debate - The study finds that the concept of "social distance" is thought to be beneficial in the post-Covid-19 literature with new contents. In today’s conditions, “social distance” is not a choice, but a necessity. It is predicted that new logo updates on the "social distance" theme of brands may be effective in increasing their brand values.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.864
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi