Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
DANA ETİ MİYOFİBRİLER PROTEİNLERİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE TUZ, FOSFAT ve PH’NIN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
2022
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, tuzun ve fosfatın miyofibriler proteinlerin fonksiyonel özellikleri üzerindeki etkisinin pH 2, 4, 6, 8, 10 değerlerinde araştırılması amaçlanmıştır. Emülsiyon aktivite indeksi (EAI), emülsiyon stabilite indeksi (ESI), köpük kapasitesi (FC), köpük stabilitesi (FS), su absorpsiyon kapasitesi (WAC) ve yağ tutma kapasitesi (FAC) incelenmiştir. pH 10'da tuz ve fosfat kullanımıyla, en yüksek EAI değeri (8,51 m²/g protein) elde edilmiştir. pH 8'de, tuz kullanımıyla en yüksek ESI sonucu (230,8 dakika) belirlenmiş; tuz ve fosfat ilavesinin, proteinlerin emülsifiye edici özelliklerini önemli ölçüde iyileştirdiği (p<0.05) tespit edilmiştir. Fosfat ilavesiyle, pH 6 ve pH 8'de en yüksek WAC değeri (1,9 mL su/g protein) elde edilmiştir. En yüksek FAC değeri (8.3 mL yağ/g protein) pH 6'da fosfat ilavesiyle elde edilmiştir. Köpürme özelliklerine bakıldığında, en yüksek FC değeri pH 10'da (%90) elde edilmiştir. Fosfat ve tuz kombinasyonunda, pH 4'te, en yüksek FS sonucu %100 olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigating The Effects Of Salt, Phosphate and Ph On Functional Properties Of Beef Myofibrillar Proteins
2022
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

This study aimed to investigate the effect of salt and phosphate on the functional properties of myofibrillar proteins (MPs) at pH 2, 4, 6, 8, and 10. The highest emulsion activity index (EAI) value (8.51 m²/g protein) was obtained with the use of NaCl, and phosphate at pH 10. The highest emulsion stability index (ESI) result was determined (230.8 minutes) with the use of salt at pH 8. The addition of salt and phosphate significantly (p<0.05) improved the emulsifying properties of proteins. Considering the water absorption capacity (WAC), the highest value was obtained as 1.9 mL water/g protein at pH 6 and pH 8. The highest fat absorption capacity (FAC) value of 8.3 mL fat/g protein was found with the addition of phosphate at pH 6. The highest foam capacity (FC) and foam stability (FS) were obtained at pH 10 and 4, respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gıda

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 4.980
Atıf : 10.422
2023 Impact/Etki : 0.178
Gıda