Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 8
MARAŞ TARHANASI VE GELİŞİM SÜRECİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Tarhana Türkiye’nin her yerinde bilinen bir gıda ürünüdür. Maraş tarhanası ise birçok yöntem ve içerikle çeşitlenen ve bölgeye özgü olan ve geniş halk tarafından tüketilen bir gıda ürünüdür. Bu sebeple Maraş tarhanası yöresel bir ürün olarak öne çıkmaktadır. Bu özelliği sayesinde ürün gastronomi dünyası açısından da büyük önem arz eden coğrafi işaretine 2010 yılının Temmuz ayında kavuşmuştur. Bu çalışmada, yöre halkının üretimdeki işin, işleyişinde olduğu ve günümüzde artık şehir sınırları dışında da ihraç edilir hale gelen Maraş tarhanasının tarihsel gelişim süreci, özellikleri ve geleceği konusu incelenmiştir. Tarihsel sürecindeki ilerlemeler, yerel halkın gözlemleri ve belirli kurumların çalışanları ile yapılan nitel görüşmeler sonucu ortaya konmuştur. Maraş tarhanasının bir geçim kaynağı olmasının yanı sıra içerisinde tarihi bir birikimi barındırdığı gibi bölgenin etnik kültür unsurunu da yaşatmaya devam ettiği ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research