Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Matematik Öğretmenlerinin Gözünden Uzaktan Eğitim
2022
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma matematik öğretmenlerinin uzaktan eğitim sürecine yönelik görüşlerini belirleyebilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Olgubilim deseninde tasarlanan araştırmanın çalışma grubunu, ölçüt örnekleme ve kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemleri ile belirlenen 7 matematik öğretmeni oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen görüşme formu kullanılmıştır. Formda on adet açık uçlu soru yer almaktadır. Sorular üç kategoride toplanmıştır: Uzaktan eğitim sürecine yönelik bilgi ve farkındalıklar, uzaktan eğitim sürecindeki öz yeterlilikler ve uzaktan eğitim sürecinde öğretim faaliyetlerinin uygulanmasına yönelik görüşler. Araştırmanın verileri yarı yapılandırılmış görüşme ile elde edilmiştir. Görüşmelerden elde edilen veriler içerik analizi ile çözümlenmiştir. Ulaşılan bulgular doğrultusunda matematik öğretmenlerinin uzaktan eğitime yönelik yeterli ön hazırlığa sahip olmadığı, uzaktan matematik eğitimi sürecine ilişkin bilgileri genellikle informal şekilde edindikleri belirlenmiştir. Ayrıca öğretmenlerin uzaktan matematik eğitimi sürecinde üstlenilmesi gereken farklı roller ile karşılaştıkları ve süreci bu rolleri üstlenerek yürüttükleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Remote learning from the eyes of mathematics teachers
2022
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in order to determine the views of the teachers of mathematics on the distance learning process. The study group of the research designed in the biological model consists of 7 mathematics teachers identified by measurement sampling and easily accessible sampling methods. The conversation form developed by researchers was used as a data collection tool. In the form there are 10 open end questions. Questions are gathered into three categories: knowledge and awareness about the distance learning process, self-qualifications in the distance learning process and views on the implementation of teaching activities in the distance learning process. The data of the research was obtained through a semi-configured interview. The data obtained from the interviews is analyzed by content analysis. According to the findings, mathematics teachers have not had sufficient pre-preparation to distance learning, and information about the distance mathematics learning process was often obtained informally. It is also determined that teachers are faced with different roles that must be assumed in the process of distance mathematics education and that the process is carried out by taking on these roles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.181
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi