Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Türkiye’de Adli Muhasebe Alanında Yayımlanmış Tezlerin Bibliyometrik Analizi
2023
Dergi:  
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, adli muhasebe konusunda yazılmış lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizinin yapılmasını amaçlamaktadır. Adli muhasebe, ticari uyuşmazlıklara ilişkin mali nitelikteki olayların çözümünde geleneksel muhasebe yöntemlerinin yetersizliği sonucunda ortaya çıkan, hukuk ile muhasebenin ortak bir çalışma alanı olarak adlandırılan çalışma disiplinidir. Adli muhasebe, birçok gelişmiş ülkede yeni bir meslek dalı olarak kabul görmesine rağmen, ülkemizde son yıllarda gelişmeye başlayan bir çalışma alanıdır. Araştırma kapsamında Ulusal Tez Merkezi’nde “Adli Muhasebe” konusunda erişilebilen 69 adet tez; tür, yayın dili, konu, araştırma yöntemi, üniversite, enstitü, anabilim dalı, danışman unvanı, yayımlandıkları yıl ve sayfa aralığı ölçütleri açısından incelenmiş ve elde edilen bulgular yorumlanmıştır. Araştırma kapsamında konuya ilişkin yayımlanan tezlerin büyük çoğunluğunun yüksek lisans tezi türünde olduğu, en fazla çalışılan konu başlığının Adli Muhasebecilik Mesleği olduğu, en fazla tercih edilen veri toplama metodunun anket yöntemi olduğu, en fazla tezin İstanbul Okan Üni versitesi ve Marmara Üniversitesi bünyesinde hazırlandığı ve en fazla tezin 2019 yılında hazırlandığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric analysis of the dissertations published in the field of judicial accounting in Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

This research aims to conduct a bibliometric analysis of the postgraduate theses written on judicial accounting. Judicial accounting is a work discipline that arises as a result of the lack of traditional accounting methods in solving financial incidents related to commercial disputes, known as a common field of work of law and accounting. Although judicial accounting is recognized as a new branch in many developed countries, it is a field of work that has begun to develop in our country in recent years. In the framework of the research, 69 theses available in the National Thesis Center on "Justice Accounting" are examined and obtained in terms of type, language of publication, subject, research method, university, institute, anatomy branch, consultant title, year and page range criteria. The research has found that the majority of the dissertations published on the subject are in the type of master's dissertation, the most studied subject title is Legal Accounting Profession, the most preferred data collection method is the survey method, the most dissertations are prepared within the Istanbul Okan Uni version and the University of Marmara and the most dissertations are prepared in 2019.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 190
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ