Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
Aminoethoxyvinylglycine (AVG) Uygulamasının Red Chief ve Braeburn Elma Çeşitlerinde Hasatönü Meyve Dökümü ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkisi
2021
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Farklı konsantrasyonlarda AVG uygulamasının Red Chief ve Braeburn elma çeşitlerinde hasatönü meyve dökümü ve meyve kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışma Tokat ili Kemalpaşa köyünde 2010 yılında kurulmuş olan yarı bodur elma bahçesinde 2017 yılında yapıldı. Çalışmada MM106 anacı üzerine aşılı Red Chief ve Braeburn çeşitlerine ait 7-yaşlı elma ağaçları kullanıldı. 0, 75, 150 ve 225 mg L-1 konsantrasyonlarda ve %0.1 v / v 'de bir sürfaktan ile kombine edilen AVG, tahmini hasattan 4 hafta önce ağaçlara uygulandı. Çeşide bağlı olarak değişiklik gösteren hasat önü meyve dökümü AVG uygulanmış ağaçlarda daha düşüktü ve uygulama konsatrasyonun etkisi önemliydi. AVG uygulaması meyvede kopma direncinin muhafaza edilmesinde etkili olurken uygulama konsantrasyonları arasında da önemli farklılıklar meydana geldi. Breaburn çeşidine ait meyvelerde kopma direncinin daha yüksek olduğu belirlendi. AVG uygulaması meyvede büyüklük, SSC pH ve asitlik değerleri üzerine etkisi çeşide bağlı olarak farklılık gösterdi. Et sertliği ve nişasta indeksi açısından çeşitler arasında önemli bir faklılık oluşmadı AVG uygulaması meyve et sertliğini arttırırken, nişasta miktarını azalttı. Sonuç olarak bu çalışmadan elde edilen bulgular, AVG’nin Redchief ve Braeburn elma çeşitlerinde hasat önü dükümlerin önlenmesinde etkili bir şekilde kullanılabileceği ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Aminoethoxyvinylglycine (AVG) Application on Red Chief and Braeburn Apples Sorts on Fruity Drying and Fruity Quality
2021
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in different concentrations in order to determine the effect of the AVG application in Red Chief and Braeburn apple varieties on the harvested fruit casting and fruit quality, this study was conducted in the semi-beddur apple garden, which was established in 2010 in the village of Tokat or Kemalpaşa in 2017. The study used 7-year-old apple trees of the Red Chief and Braeburn varieties vaccinated on the MM106 mothers. AVG, combined with an extract at 0, 75, 150 and 225 mg L-1 concentrations and 0.1% v/v, was applied to trees 4 weeks before the estimated harvest. The pre-colored fruit casting, which varied depending on the source, was lower in the trees applied to AVG and the effect of the application concentration was significant. The application of AVG was effective in preserving breakdown resistance in the fruit, while significant differences occurred between the application concentrations. It was found that the breaburn variety of fruits has a higher break resistance. The application of AVG varied depending on the size of the fruit, the effect on the SSC pH and acidity values. Meat hardness and niche index have not formed a significant gap between varieties while the application of AVG increased the hardness of fruit meat, reduced the amount of niche. As a result, the findings obtained from this study have shown that AVG can be effectively used in the prevention of pre-collection dwarfs in Redchief and Braeburn apples.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 802
2023 Impact/Etki : 0.13
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi