Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Endometriyal Patolojilerde Prostat Spesifik Antijen Ekspresyonunun İncelenmesi
2018
Dergi:  
Acta Medica Alanya
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı Prostat Spesifik Antijen ekspresyonunu proliferatif endometriyum, endometriyal hiperplazi ve endometriyum kanseri dokularında immünhistokimyasal olarak araştırmak ve kıyaslamaktır. Hastalar ve Yöntemler: Endometrioid tip Endometrial Karsinom tanısı almış 31, Endometriyal Hiperplazi tanısı almış 29 ve Proliferatif Endometriyum tanısı almış 28 olmak üzere toplam 88 olguya ait histerektomi materyali araştırma kapsamına alınmıştır. Her olguda patolojiyi en iyi gösteren bir parafin blok prostat spesifik antijen ile immünhistokimyasal boyama için kullanılmıştır. Pozitif boyanan hücre sayısı ve boyanma yoğunluğu semikantitatif olarak belirlenmiştir. Her bir vaka için iki parametre çarpılarak 0 ile 12 arası nihai puan elde edilmiştir. Bulgular: Çalışmaya alınan toplam 88 histerektomi materyalinin 70’inde (%79.5) PSA ekspresyonu olduğu görülmüştür.  İmmünhistokimyasal boyanma puanlarına bakıldığında proliferatif endometriyum ortalama puanın  3,4±3,  Endometriyal hiperplazi grubunda 4,1±3,Endometriyum kanseri grubunda  2,2±3 olduğu görülmüştür. Grupların boyanma puanları arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır. Karsinom grubunda hastalığın evresi ve grade’i PSA ekspresyonu açısından farklılık göstermemektedir. Sonuç: Çalışmamız Prostat spesifik antijenin endometriyum dokusunda yüksek oranda eksprese olduğunu göstermektedir. Bu ekspresyon endometriyal patolojiler arasında istatistiksek olarak anlamlı fark kazanmamaktadır ve PSA’nın endometriyal karsinom ile ilişkili olmadığını işaret etmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Acta Medica Alanya

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 130
Acta Medica Alanya