Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
TANIKLARIYLA TARAMA SÖZLÜĞÜ ESASINDA ESKİ ANADOLU TÜRKÇESİNDEKİ İSİMDEN İSİM YAPMA EKLERİNİN FONKSİYONLARI ÜZERİNE
2014
Dergi:  
Humanities Sciences
Yazar:  
Özet:

Batı Türkçesinin kuruluş dönemi olarak kabul edilen Eski Anadolu Türkçesinin genelde bütün gramer özelliklerinin özelde de eklerinin tanınması, tarihi Türk gramerinin yazılmasında oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu çalışmada tarihsel olarak Eski Anadolu Türkçesinin devamı olan Türkiye Türkçesi yazı dilinde kullanımı azalmış veya tamamen ortadan kalkmış ancak Batı Türkçesinin kuruluş devresi olan Eski Anadolu Türkçesinde kullanılan isimden isim yapma eklerinin farklı yapıları ve fonksiyonları Tarama Sözlüğü esas alınarak örnekleriyle ortaya konmaya çalışılacaktır. Örneğin Türkiye Türkçesinde birçok fonksiyonu olan –lIk ekinin, Eski Anadolu Türkçesi döneminde -CA eşitlik eki fonksiyonunu da üstlendiği görülür. Öylelik < öyle-lik "Öylesine, öylece, öyle bir" Kafdağında bir taş attılar bana öylelik yola düştü yüzeyazdı yüzümü[ Tanıklarıyla Tarama Sözlüğü V. Cilt, 3151. Sayfa (Yunus XIII-XIV)].

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Humanities Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.257
Atıf : 483
Humanities Sciences