Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuran Öğretmen Adaylarının Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Görüşlerinin Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Fen Matematik Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına katılan öğretmen adayla¬rının, öğretmenlik uygulaması dersi ile ilgili görüşleri belirlenmiş ve bu derse yönelik yaşanan sorunları ortaya koyma biçimleri değerlendirilmiştir. Nitel araştırma yöntemlerinden, durum çalışması deseninin kullanıldığı araştırmaya, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde Türkiye’deki bir üniversitenin eğitim fakültesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kapsamında Öğretmenlik Uygulaması dersine katılan 56 Biyoloji lisans programı mezunu öğretmen adayı katılmıştır. Veriler, iki açık uçlu sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formuyla toplanmış ve içerik analiziyle çözümlenmiştir. Uygulama öğretmenine yönelik görüşler, Uygulama okulundaki öğrencilere yönelik görüşler, Öğretmenlik uygulaması dersine yönelik görüşler, Uygulama okulları ve biyoloji dersine yönelik görüşler, Öğretmenlik uygulaması dersine yönelik öneriler olmak üzere beş ana tema ve bu temalara ilişkin öğretmen adaylarının görüşlerinin, hangi sıklıkta tekrar ettiği belirlenmiştir. Öğretmen adaylarının, uygulama öğretmeni ve öğretmenlik uygulaması dersine yönelik daha çok olumlu, uygulama okulundaki öğrencilere yönelik daha çok olumsuz görüş bildirdikleri belirlenirken, uygulama okulları ve biyoloji dersine yönelik belirttikleri olumlu ve olumsuz görüş frekanslarının birbirine çok yakın olduğu tespit edilmiştir. Öğretmen adaylarının uygulama sırasında karşılaştıkları olumsuz durumlar/güçlükler karşısındaki önerilerinin ise daha çok uygulama öğretmenine yönelik olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Fen Matematik Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Fen Matematik Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimi Dergisi