Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 24
 Görüntüleme 10
Fonksiyonel Gıda Olarak Kullanılan Probiyotikler ve Özellikleri
2017
Dergi:  
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Duringthepastdecade, functional foods and nutraceuticals have emerged as a major consumer-driven trend, serving the desire ofaging populations to exercise greater control over health, delay aging, prevent disease and enhance well-being and performance.This trend is expected to continue, and the need for and interest in scientific information on all aspects of functional foods willcontinue to be vital to the advancement of this emerging sector. One of the this functional foods is probitics. Probiotics; It isa living microorganism culture or microorganism components that are positively influenced by the health and well-being ofa person when consumed in sufficient quantity as part of a food. Probiotic bacteria are found in the normal human intestinalflora. Probiotics are found naturally in yogurt, fermented milk and other fermented foods. Many products originating fromyoghurt, sour cream, chow mein, milk powder, sweet drinks, fruit juice, ice cream, baby milk or butter, butter, mayonnaise,meat and oats can also be added from the outside. In this review, studies on the properties of probiotics used as functionalfoodsandtheirpositiveeffects on healthhavebeenexamined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi