Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Sulama Projelerinin Uygulandığı Alanlarda Arazi Toplulaştırmasının Kırsal Çevre Üzerine Olan Etkileri
2014
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arazi toplulaştırması çalışmalarının kırsal çevreye çok fazla müdahalesinin olduğu bilinmektedir. Toplulaştırma projeleriyle birlikte tarımsal alt ve üst yapı hizmetlerinin planlanması ve mülkiyete müdahale edilmesi ile araziler üzerinde var olan doğal yapı bozulmaktadır. Bu çalışma ile arazi toplulaştırmasının kırsal çevreye yönelik etkisi belirlenmeye çalışılmıştır. Olumlu ve olumsuz etkilerin belirlenebilmesi için Türkiye’de sulama projelerinin bulunduğu ancak arazi toplulaştırmasının yürütülmediği bir bölge olan Bursa Mustafakemalpaşa Ova Köyleri’nden Yeşilova, Ormankadı, Tepecik, Bakırköy ile arazi toplulaştırmasının yürütüldüğü Bursa Karacabey Ova Köyleri’nden Sazlıca, Ortasarıbey, Eskisarıbey ve Yenisarıbey köyleri seçilmiştir. Çalışmanın materyalini, Bursa (Türkiye) Mustafakemalpaşa’da ve Karacabey’de bulunan araştırma köylerine yönelik işletme sahipleri ile yapılan anket verileri oluşturmaktadır. Yapılan çalışmada, arazi toplulaştırmasının kırsal çevreye olumlu olduğu kadar olumsuz etkilerinin de olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Land Consolidation At Application Of Irrigation Projects On Rural Area
2014
Yazar:  
Özet:

It is being known that land consolidation operations have a significant interference on rural environment. By the planning of agricultural sub and super structure and interference to property along with the consolidation projects, the natural structure of lands is being deteriorated. By this study, it has been tried to determine the effect of land consolidation on rural environment In order to determine the positive and negative effects, Yeşilova, Ormankadı, Tepecik, Bakırköy were selected among the villages take place on Bursa Mustafakemalpaşa plain where irrigation projects are being carried out without land consolidation and Sazlıca, Ortasarıbey, Eskisarıbey and Yenisarıbey were selected among the villages take palce on Bursa Karacabey plain where irrigation projects are being carried out with land consolidation. The study material has been derived from the data of questionnaire conducted with the employers intended for the selected villages take place on Mustafakemalpaşa and Karacabey district of Bursa in Türkiye. In this study, land consolidation has positive impacts on rural environment as well as adverse impacts

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 594
Atıf : 2.984
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi