Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
Logical Thinking Levels of Teacher Candidates
2020
Dergi:  
Educational Policy Analysis and Strategic Research
Yazar:  
Özet:

Logical thinking is a thinking that reveals the right thinking by having the ability to use various concepts with their meanings, to make inferences by making suggestions and to make reasoning by focusing on problem solving. A study is planned to show where this type of thinking is among other types of thinking and what level it is in individuals. In the research, it was aimed to determine the level of logical thinking in students. For this purpose, the working group has been determined. In order to determine the level of logical thinking in the study, the Logical Thinking Scale (MDI) developed by the researcher was applied to 525 students in total at Atatürk University Kazım Karabekir Education Faculty. The relationship between the personal information form and the total scores obtained from the scale was examined. In this application, gender, department (to see the difference between numerical and verbal-weighted sections) and book reading frequency (to see if reasoning skills improve with reading frequency) are discussed. As a result of the study, it was found that students who read books every day have higher logical thinking levels.  Students who study in Education Sciences and Turkish and Social Sciences Education have higher logical thinking levels than students studying in other departments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Educational Policy Analysis and Strategic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 191
Atıf : 66
Educational Policy Analysis and Strategic Research