User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
KIRIMLI DEVLET SULTAN HANIM’IN MUHALLEFATI (17. YÜZYILIN İKİNCİ YARISI)
2020
Journal:  
Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Kırım Yarımadasıeski tarihlerden beri çeşitli kavimlerin uğrak yeri olmuş; Hunlar, Hazarlar, Kıpçaklar, Altınordu Devleti, Kırım Hanlığı ve Osmanlılar bu bölgede kalıcı izler bırakmışlardır. 17. yüzyılda bölgede Osmanlı Devleti’ne bağlı Kırım Hanlığı’nın güçlü bir hakimiyeti söz konusudur. Bu dönemde hem Osmanlı kanunları işlemekte hem de Altınordu’dan kalan bazı ananeler yaşatılmaktadır. Varlığını güçlü bir şekilde hissettiren kabile aristokrasisi bunlardan biridir. 17. yüzyılın ikinci yarısında hanlığın merkezi Bahçesaray’da yaşamış Devlet Sultan Hanım bu kabilelerden birine mensup bir mirzanın eşidir ve o tarihler için şehrin zenginleri arasında yer almaktadır. Bu çalışmada onun vefatından sonra geride bıraktığı mallar (muhallefat) incelenecek ve böylece o dönemlerde yaşayan kadınların hangi mal varlıklarına sahip oldukları hakkında genel bir değerlendirmeye varılacaktır. Bu şekliyle çalışmanın Kırım tarihi, kadın tarihi, sosyal ve ekonomik tarih incelemelerine katkı sağlayacağı umulmaktadır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi