Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Pistacia Türlerinin rbcL Kloroplast Gen Bölgesi ile Filogenetik Analizi
2023
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Pistacia cinsindeki beş türün filogenisi, plastid rbcL gen bölgesi kullanılarak değerlendirilmiştir. Yaprak dokusundan genomik DNA izole edilmiş ve rbcL gen bölgesi primeriyle PZR analizi ve DNA dizilemesi yapılmıştır. Elde edilen dizi verileri kullanılarak Pistacia türleri arasındaki filogenetik ilişkileri ortaya çıkarmak için filogenetik ve PCoA (Principle Component Analysis) analizleri gerçekleştirilmiştir. Filogenetik analiz sonucuna göre, P. vera, P. khinjuk ve P. atlantica arasında; P. palaestina ve P. terebinthus arasında dallarda daha yakın gruplaşma gözlenmiştir. PCoA sonuçları filogenetik analiz sonucunu desteklemiştir. Sonuç olarak, rbcL gen bölgesi tür bazlı gruplandırmada güçlü bulunmuştur. Kloroplast gen bölgesi dizi bilgisi, yerel fıstık gen havuzu üzerinde yürütülecek ıslah programları kapsamında hazırlanacak moleküler bir veri tabanı için güvenilirdir.

Anahtar Kelimeler:

Phylogenetic Analysis Of Pistacia Species With Rbcl Chloroplast Gene Region
2023
Yazar:  
Özet:

The phylogeny of five species in the genus Pistacia was assessed using the plastid rbcL gene region. Genomic DNA was isolated from leaf tissue and PCR analysis with primer of rbcL gene region and DNA sequencing were performed. Using obtained sequence data, phylogenetic and PCoA (Principle Component Analysis) analyses were performed for reveal the phylogenetic relationships among Pistacia species. According to the result of phylogenetic analysis, closer grouping in clades was observed between P. vera; P. khinjuk and P. atlantica; between P. palaestina and P. terebinthus. Result of PCoA analysis supported the result of phylogenetic analysis. As a result, rbcL gene region was found powerful at species-based grouping. Revealed sequence information of chloroplast gene region is reliable to elaborate a molecular database to conduct breeding programs on local pistachio gene pool.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 941
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences