Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Türkiye’de Mali Sürdürülebilirliğin Analizi Bootstrap Fourier ARDL Yaklaşımı
2023
Dergi:  
Sayıştay Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mali sürdürülebilirlik konusu kamu bütçesinin mali disiplin içerisinde olup olmadığını gösteren en önemli göstergelerden birisidir. Kamu bütçesinin disiplin içerisinde sürdürülebilir olması enflasyon, ekonomik büyüme ve gelir dağılımı gibi birçok makroekonomik değişkeni etkilemektedir. Bu çalışmada, makroekonomik faktörlerin önemli belirleyicilerinden birisi olan mali sürdürülebilirlik konusu Türkiye’de 2006:01-2021:12 döneminde Bootstrap Fourier ARDL eşbütünleşme yöntemiyle incelenmiştir. Değişkenler arasında uzun dönemli eşbütünleşme ilişkisi tespit edilmiştir. Eşbütünleşme ilişkisinin tespit edilmesi sonrasında uzun dönem katsayısı, kısa dönem katsayı ve hata düzeltme modeli katsayısı hesaplanmıştır. %5 anlamlılık düzeyinde uzun dönem katsayısının 0.36, kısa dönem katsayının 0.21 ve hata düzeltme modeli katsayısının -0.54 olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen ampirik bulgular neticesinde, Türkiye’de ilgili dönemde mali sürdürülebilirliğin zayıf sürdürülebilirlik olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Fiscal Sustainability In Turkiye: Bootstrap Fourier Ardl Approach
2023
Yazar:  
Özet:

Fiscal sustainability is one of the most important indicators of whether the public budget is within fiscal discipline. The sustainability of the public budget within the discipline affects many macroeconomic variables, such as inflation, economic growth, and income distribution. In this study, fiscal sustainability, one of the important determinants of macroeconomic factors, has been analysed by the Bootstrap Fourier ARDL cointegration method for the period 2006:01-2021:12 in Türkiye. A long-run cointegration relationship has been found between the variables. After determining the cointegration relationship, the long-run coefficient, short-run coefficient, and error correction model coefficient have been calculated. At a 5% significance level, the long-run coefficient was 0.36, the short-run coefficient was 0.21 and the error correction model coefficient was -0.54. As a result of the empirical findings, fiscal sustainability in Türkiye has been found to be weak in the relevant period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sayıştay Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 5.234
2023 Impact/Etki : 0.349
Sayıştay Dergisi