Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 51
 İndirme 22
Üniversite Öğrencilerinin Facebook Bağımlılığının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi: Kastamonu Üniversitesi Örneği
2017
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada üniversite öğrencilerinin Facebook bağımlılığı farklı değişkenler açısından incelenmiştir. Çalışma gurubunu Kastamonu Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE), Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerinde eğitimlerini sürdüren toplam 217 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında Facebook Bağımlılık Ölçeği (FBÖ) kullanılmıştır. Çalışmada elde edilen veriler normal dağılım gösterdiği için analizlerde bağımsız örneklem t-testi ve tek yönlü ANOVA parametrik istatistikleri kullanılmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre öğrencilerin genel eğilimi Facebook bağımlısı olmama yönündedir. Ancak ölçekten elde edilen puanlar öğrencilere göre ayrı, ayrı incelendiğinde öğrencilerin %79.72’si Facebook bağımlısı değil iken; %4.15 kadarlık kısmı Facebook bağımlısıdır. Risk grubunda olan öğrencilerin oranı ise %16.13’dür. F2, F3, F5, F6 faktörlerine göre ve ölçeğin tümünde cinsiyetle Facebook bağımlılığı arasında anlamlı bir fark bulunmaktadır. Ortalama puanlara bakıldığında erkeklerin Facebook bağımlılık düzeyinin kızlara göre daha fazla olduğu söylenebilir. Kız ve erkeklerin bağımlılık oranları ise şu şekildedir: Erkeklerin %8.22’si bağımlı iken kızların sadece %2.08’i bağımlıdır. Bağımlı olmayan erkeklerin oranı %71.23 iken kızlarda bu oran %84.03’dir. Ayrıca erkeklerin %20.55’i risk grubunda iken kızların %13.89’u risk grubundadır. Öğrencilerin okuduğu bölüm ve Facebook bağımlılığı arasında anlamlı bir farklılık bulunamamıştır. Facebook kullanım sıklığıyla Facebook bağımlığı arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Facebook’u daha sık kullananların bağımlılık düzeyi daha yüksektir.

Anahtar Kelimeler:

University Students' Facebook Addiction Review on Different Variables: Kastamonu University Example
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, the dependence on Facebook of university students was studied in terms of different variables. The work group constitutes a total of 217 students who continue their studies in the departments of Computer Engineering, Computer and Teaching Technologies (BÖTE), Pre-School Teaching, Class Teaching and Turkish Teaching. The Facebook Addiction Scale (FBÖ) is used to collect data. Since the data obtained in the study showed normal distribution, independent sampling t-test and one-way ANOVA parametric statistics were used in the analysis. According to the study, the general tendency of students is to become Facebook addicts. However, the scale scores are obtained separately by students, with 79% of students being studied separately. 72 of them are not Facebook addicts, while 4.15 percent are Facebook addicts. The rate of students in the risk group is 16.13%. According to the F2, F3, F5, F6, and in the entire scale, there is a significant difference between sex and Facebook addiction. From the average scores, it can be said that men have a higher level of Facebook addiction than girls. The rate of addiction among girls and boys is as follows: 8.22% of men are addicted, while only 2.08% of girls are addicted. The proportion of non-dependent men is 71.23%, while the proportion of girls is 84,03%. Also, 20.55% of men are in the risk group, while 13.89% of girls are in the risk group. There was no significant difference between the section that students read and Facebook addiction. There is a significant difference between Facebook use and Facebook dependence. People who use Facebook more often have a higher level of addiction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.176
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal