Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
TOPLUM ECZANESİNDEKİ ETKİLEŞİMDE KONUŞMA ÇÖZÜMLEMESİ YÖNTEMİ İLE UZMANLIK BİLGİSİ GÖSTERİMİ
2024
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Son yıllarda, toplum eczacılığında eczacıların iletişim becerilerini temel alan çalışmaların sayısı giderek artmaktadır. Ancak, toplum eczanesndeki etkileşimde farklı uzmanlık bilgisi sağlama uygulamaları yeterince araştırılmamış bir alandır. Bu makale, bir toplum eczanesindeki etkileşimde uzmanlık gösteriminin nasıl kullanıldığını araştırmayı amaçlamaktadır. Gereç ve Yöntem: Türkiye'deki bir eczanede 30 saatlik ses ve video kayıtları toplanmış ve Konuşma Çözümlemesi’nin veri güdümlü ve tabandan yukarı işlemlemeye dayalı araştırma bakış açısı ile analiz edilmiştir. Sonuç ve Tartışma: Çalışmanın bulguları, eczacının uzmanlık bilgisini hasta, eczane personeli ve eczacı tarafından başlatılan üç farklı sıralı organizasyon içinde, genişletilmiş açıklamalar ve tavsiyeler sunma, dış otoriteye atıfta bulunma ve hem mesleki hem de ticari bilgiyi kullanma gibi çok çeşitli etkileşimsel uygulamalar yoluyla sergilediğini göstermektedir. Eczane etkileşimi üzerine yapılan bu mikro-analitik çalışma, eczacılık hizmetleri ve eğitimine önemli bir katkı sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Conversation Analytic Investigation On Expertise Demonstration In Community Pharmacy Interaction
2024
Yazar:  
Özet:

Objective: In recent years, there have been incresing numbers of the studies based on pharmacist communication skills in community pharmacy. However, different expertise knowledge provision within community pharmacy interaction is an under-researched area. This article aims to investigate how the expertise demonstration is deployed in a community pharmacy interaction. Material and Method: 30-hour audio and video recordings were collected in a community pharmacy in Türkiye, and analysed through data-driven and bottom-up research perspective of Conversation Analysis. Result and Discussion: The findings of the study show that the pharmacist displayed his expertise knowledge within three different sequential organizations initiated by the patient, pharmacy staff and pharmacist through a wide range of interactional practices such as providing extended explanations and advices, referring to external authority, and using both professional and trade knowledge. This micro-analytic study in pharmacy interaction makes an important contribution to pharmacy services and education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 863
Atıf : 483
2023 Impact/Etki : 0.032
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi