Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 1
Kadın ve Turizm Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı Yüksek Öğretim Kurulu internet sayfasında yer alan Ulusal Tez Merkezi üzerinden geçmişten günümüze kadın ve turizm konulu lisansüstü tezlerin bibliyometrik analiz yöntemi ile değerlendirmektir. Ayrıca kadın ve turizm konusunda alanyazının genel özelliklerini belirlemek ve eksiklikleri ortaya koymak da araştırmanın diğer amaçları arasındadır. Araştırmada belirlenen amaçlar doğrultusunda 1996-2017 yılları arasında yazılan 14 tez çalışmasının bazı özellikler açısından bibliyometrik olarak analizi amaçlanmıştır. Çalışmada tezler, yayınlandığı yıl, tür, üniversite, enstitü, ana bilim dalı ve konu açısından incelenmiştir. Çalışmada istatistiksel analizlerden faydalanılmış ve içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonunda, kadın ve turizm konulu lisansüstü tezlerin sayıca az olması alanda bir boşluk olduğunu göstermiştir. Ayrıca yıllara göre kadın ve turizm konulu tezlerin genel anlamda artış gösterdiği, daha çok Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nda hazırlandığı, konu açısından ise, daha çok turizm sektöründe kadınların karşılaştığı sorunlar, cam tavan sendromu ve sektördeki kadın istihdamı ve girişimciliği ağırlık kazandığı çalışmanın diğer sonuçları arasındadır.

Anahtar Kelimeler:

Women and Tourism Graduate Thesis Bibliometric Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to evaluate by the bibliometric analysis method of postgraduate theses on women and tourism from the past to the present through the National Thesis Center on the website of the Higher Education Council. It is also among the other objectives of the research to identify the general characteristics of women and tourism and to reveal the shortcomings. In accordance with the objectives set in the study, some characteristics of the 14 thesis work written between 1996 and 2017 were aimed at bibliometric analysis. In the study, the theses were studied in terms of the year, type, university, institutes, main disciplines of science and subject. In the study, statistical analyses have been used and the content analysis method has been used. At the end of the study, it has shown that there is a gap in the field that there are very few subjects on women and tourism. Moreover, in terms of years, women and tourism theses have increased in general, more of the Social Sciences Institute has been prepared in the Main Science Department of Tourism Management, and in terms of the subject, more of the problems women encounter in the tourism sector, glass roof syndrome and other results of the study that women’s employment and entrepreneurship in the sector gain weight.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.350
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi