Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Parkinson tanısı almış hastalarda snoRNA’ların deregülasyonu
2023
Dergi:  
Pamukkale Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

modifikasyonlarına aracılık ederler. 5'-uçları ve poli-A kuyrukları yoktur. C/D box snoRNA'lar, H/ACA box snoRNA'lar ve küçük kajal gövdesine özgü RNA'lar olarak sınıflandırılırlar. snoRNA'lar, transkripsiyon, RNA eklenmesi, hücre döngüsü vb. gibi önemli biyolojik süreçlerde önemli rollere sahiptir. Bu çalışmada, Parkinson tanısı alan hastaların PBMC'lerinde snoRNA'ların ifade değişimlerini mikroarray analizi ile ortaya koymaya çalıştık. Gereç ve yöntem: Unilateral başlangıç öyküsü olan ve ilk yıllarda dopaminerjik tedaviye iyi yanıt verdiği düşünülen hastalar (n=3) çalışmaya alındı. Periferik kan mononükleer hücre izolasyonu için 10 ml periferik kan örneği alındı. Total RNA, GeneAll® Hybrid-R™ kiti kullanılarak izole edildi ve Affymetrix GeneChip Human ST 2.0 platformu kullanılarak mikrodizin analizi yapıldı. Ham datalar, Affymetrix Command Console Software 1.1 kullanılarak çıkarıldı. KEGG yolak ve Gen ontoloji analizleri yapıldı ve lokus genlerin protein-protein değişimi STRING veri tabanı kullanılarak gerçekleştirildi. Bulgular: Elde edilen veriler, 28 snoRNA'nın upregüle olduğunu ve 3 snoRNA'nın downregüle olduğunu ortaya çıkardı Sonuç: Bu çalışmada, mikrodizin analizi ile kesin Parkinson tanısı alan hastalarda snoRNA'ların ifade değişimlerini değerlendirdik ve bazı snoRNA'ların deregüle ekspresyonlarını gözlemledik. snoRNA'lardaki ifade değişimi, lokus genlerin transkripsiyonel aktivitesinde değişikliklere neden olabilir ve bu nedenle hastalıklar için biyobelirteçler olarak değerlendirilebilirler.

Anahtar Kelimeler:

Snornas Are Deregulated In Patients With Parkinson’s Disease
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: Small nucleolar RNAs are ranging from 65 to 300 nucleotides in length that mediate post-transcriptional RNA modifications. They don’t have a 5′-Cap and a poly-A tail and are categorized as C/D box snoRNAs, H/ ACA box snoRNAs, and small Cajal body-specific RNAs. snoRNAs have essential roles in important biological processes such as transcription, RNA splicing, cell cycle, and etc. In this study, we tried to reveal differential expressions of snoRNAs in PBMCs of patients with Parkinson’s Disease by microarray analysis. Materials and methods: Patients (n=3) who are considered to have a unilateral onset history and a good response to dopaminergic treatment in the first years were included in the study. 10 ml peripheral blood sample was taken for peripheral blood mononuclear cell isolation. Total RNA was extracted using GeneAll® Hybrid-R™ kit and microarray analysis was performed by using Affymetrix GeneChip Human ST 2.0 platform. Raw data were extracted using Affymetrix Command Console Software 1.1. KEGG pathway and GO terms analyses were performed and protein-protein interaction of host genes were determined by using STRING database. Results: Data from patients revealed that there were 28 snoRNAs were downregulated and 3 snoRNAs were upregulated. Conclusion: Here in this study, we evaluated the differential expressions of snoRNAs in patients with a definitive diagnosis of PD by microarray analysis and observed deregulated expressions of some snoRNAs. Differential expression of snoRNA may cause changes in the transcriptional activity of host genes and thus can serve as biomarkers for diseases.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pamukkale Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.250
2023 Impact/Etki : 0.022
Pamukkale Tıp Dergisi