Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
Derin Öğrenme Yöntemleri ile 3B Nokta Bulutlarının Semantik Segmentasyonuna Genel bir Bakış
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Semantik segmentasyon, çevredeki nesnelere anlam vermek için etiketlenmiş her pikseli anlamlı bir sınıfa atayan bir veri işleme yöntemidir. Derin öğrenme (DÖ) tabanlı yöntemlerin geliştirilmesi, Nokta Bulutu (NB) ile segmentasyon yöntemlerine olan ilgiyi artırmıştır. 3 Boyutlu (3B) nokta bulutu semantik segmentasyonu, farklı tarama araçları ile elde edilen 3B veri setlerinde aynı bölgede aynı özelliklere sahip noktaları homojen bölgelere ayırmaktadır. 3B nokta bulutları ile 3B nesneleri anlamak için semantik segmentasyonun kullanılması önemli bir başlangıç olmuştur. Özellikle derin öğrenme yöntemlerinin kullanılması bu alanı odak noktası haline getirmiştir. 3B yapılandırılmamış büyük nokta bulutlarını işlerken, derin öğrenmeyi temel alarak geliştirilen yeni yöntemler, yaklaşımlar ve modeller üzerinde benzersiz sorunlarla karşılaşılması bu alanın gelişime açık olduğunu göstermektedir. Bu yeni yöntemlerin başarılarını anlamak için, kıyaslama veri kümeleri: ShapeNet, S3dis, ScanNet, SemanticKITTI üzerindeki performansları değerlendirilmiş. 3B nokta bulutu ile segmentasyon alanına katkıda bulunan dikkate değer araştırmalar incelenmiş, avantajları, dezavantajları ve önerilen yöntemlerin katkıları sunulmuştur. Sunulan tüm yöntemlerin mimari yapısı, yaygın olarak kullanılan veri kümeleri üzerindeki başarıları tartışılmış ve gelecekteki araştırmalara öncülük edecek bilgiler önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review On Semantic Segmentation Of 3d Point Clouds With Deep Learning Methods
2023
Yazar:  
Özet:

Semantic segmentation is a data processing method that assigns each labeled pixel to a meaningful class to give meaning to surrounding objects. The development of deep learning-based methods has increased the interest in point cloud segmentation processes. 3D point cloud semantic segmentation in 3D datasets obtained with different scanning tools divides, points with the same feature in the same region are divided into homogeneous regions. The use of semantic segmentation to understand 3D point clouds with 3D objects has been an important start. In particular, the use of deep learning methods has made this area a focal point. In particular, When processing large unstructured 3D point clouds, encountering unique problems on new methods and approaches developed on the based on deep learning has shown that this area needs to be improved. In order to understand the achievements of these new methods, their performance on 3D benchmark datasets ShapeNet, S3dis, ScanNet, SemanticKITTI was evaluated. Important research contributing to the segmentation field with 3D point cloud is analyzed, the advantages, disadvantages and contributions of the proposed methods are presented. The all the presented methods and their achievements on widely used datasets are discussed and he offered information that would lead to future research. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.109
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi