Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 133
 İndirme 34
 Sesli Dinleme 3
TERÖRİZMİN POLİTİK PSİKOLOJİSİ
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Terörizm, kitlesel öldürme ve soykırımdan farklı olarak, şiddet içerikli eylemler gerçekleştirerek kitleleri, toplumu dehşete düşürmeyi ve olayın kurbanlarının ötesinde daha büyük kitlelere siyasi mesajlar vermeyi amaçlar. Politik psikoloji ise, bireylerin, grupların, ulusların, liderlerin birbirleri ile geliştirdikleri ilişkiyi ve etkileşimi inceler.Bu çalışmada terörizmin politik psikolojisi incelenmiştir. Terörün toplumsal nedenleri olabileceği gibi bireysel nedenleri de olabilir. Toplumların geçmiş travmaları, tarihi ve siyasi deneyimleri, kültürel yapıları nasıl gelecek politik seçimlerine etki ediyorsa, aynı şekilde bireysel deneyimler de kişilerin geleceklerini etkilemektedir. Bu doğrultuda, politik psikoloji durumları hem toplum ölçeğinde hem bireysel olarak ele almak gerektiğini savunmaktadır. Başka bir ifadeyle, bireylerin politik psikolojik tutumları, içinde bulunduğu toplumdan bağımsız değildir. Aynı şekilde, toplumların ortak geçmişleri de bireylerden bağımsız değildir. Bu sebeple, terörizmin politik psikolojisi de çalışılırken, hem bireyi hem toplumu ayrı ayrı incelemek , bunun yanında da ikisini birlikte ele almak gerekmektedir. Bazen kişinin erken ergenlik döneminde yaşadığı sorunlar, ailevi travmaları bireylerin terörize oluşunda etkili olurken, bazen de devlet tarafından baskılanan grupların terörü tek çıkış yolu olarak görebilmektedirler. Bu çalışmada terörizmin politik psikolojisi incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Political Psychology of Terrorism
2021
Yazar:  
Özet:

Terrorism, unlike mass murder and genocide, aims to scare the masses and society by carrying out violent acts, and to give political messages to greater masses beyond the victims of the incident. Political psychology studies the relationships and interactions that individuals, groups, nations, leaders develop with each other.This study studies the political psychology of terrorism. Terrorism may also be personal causes as social causes. As societies’ past trauma, historical and political experiences, cultural structures affect future political elections, the same way individual experiences affect the future of individuals. In this regard, political psychology argues that situations should be addressed both on the social scale and individually. In other words, the political psychological attitudes of individuals are not independent of the society in which they are. Similarly, the common history of societies is not independent of individuals. Therefore, while the political psychology of terrorism is also studied, it is necessary to study both the individual and the society separately, and also to deal with both together. Sometimes the problems that a person is experiencing in early adolescence, family traumas are effective in the formation of terrorism of individuals, while sometimes the terrorism of the groups under pressure by the state can be seen as the only way out. In this study, the political psychology of terrorism was studied.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources