Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 49
 İndirme 7
Arap Dil İlimlerinin Sınıflandırılması
2018
Dergi:  
Hitit İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dil ilimleri, İslam ilim ve düşünce geleneğinde önemli bir yere sahiptir. İslamʼın ortaya çıkmasını takip eden ilk asırlardan itibaren Müslümanlar, Arap dili ile ilgilenmeye başlayıp eserler ortaya koymuşlardır. Süreç içerisinde olgunlaşan dil ilimleri farklı alanlara ayrılmıştır. Bu makale, bu noktada, Arap dil ilimlerinin tasnifinde kullanılmış olan bazı terimlerin ortaya çıkışlarını ve anlam sahalarını ortaya koymaya çalışmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

classification of arabic language sciences
2018
Yazar:  
Özet:

the language sciences have an important place in the tradition of islam and thought, from the first century that follows the emergence of islam, muslims began to take care of the arabic language and the artifacts revealed in the process, which is mature in different areas, this article tries to reveal the emergence and meaning of some terms used in the taste of arabic language sciences at this point

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hitit İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 639
Atıf : 1.791
2023 Impact/Etki : 0.158
Hitit İlahiyat Dergisi