Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 14
Şeyh Alî El-Bistâmî’nin (Musannifek) “Hakāiku’lİmân Li-Ehli’l-Yakîn Ve’l-İrfân” Adlı Eseri Üzerine Bir İnceleme
2021
Dergi:  
İslam Tetkikleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

XV. yüzyılın önemli simalarından biri olan, Horasan’dan diyar-ı Rum’a gelen Şeyh Alî el-Bistâmî Musannifek’in (ö. 875/1470) tefsir, hadis, fıkıh, kelâm, tasavvuf, nahiv, belâgat konularında, telif, şerh ve haşiye olmak üzere kırka yakın eseri bulunmaktadır. Yazma halinde bulunan eserlerinin birçoğu henüz tahkik ve tercüme edilmemiştir. Bir kısım eserlerinin nüshalarına ise henüz ulaşılamamıştır. Musannifek’in nüshası yeni fark edilen eserlerinden biri de 841/1437 senesinin başlarında Herat’ta iken Farsça olarak kaleme aldığı, İslâm, imân ve ona müteallık olan hususları ihtiva eden, Hakāiku’lîmân li-ehli’l-yakîn ve’l-irfân adlı eseridir. Çalışmamızda 2015 yılında Bursa İnebey Kütüphanesinde bir nüshasına ulaşılan bu eser ile ilgili genel bilgiler verilmiş; ardından muhtevası, metodu, kaynakları ve nüshası ile ilgili bilgiler okuyucunun istifadesine sunulmuş ve tanıtımı yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Review Of The Work Of Sheikh Alî Al-bistâmî (musannifak) Named “hakāiku’l-i̇mân Li-ehli’l-yakîn Ve’l-i̇rfân”
2021
Yazar:  
Özet:

Sheikh Alî al-Bistâmî Musannifak (d. 875/1470), one of the important figures of the 15th century, coming from Horasan to Anatolia, has written about forty books on the themes of tafsir, hadith, İslâmic law (fıqh), kalam, Sufism, syntax, rhetoric, compilation, sharh, and hashiyah. Many of his existing manuscripts have not yet been reviewed and translated. Some copies of his manuscirpts have not even been discovered yet. One of Musannifek’s recently discovered manuscripts is Hakāiku’l-îmân li-ehli’l-yakîn ve’l-irfân, which he wrote in Persian early in the year 841/1437 when he was in Herat, It, covers the subject of Islâm, faith, and related topics. In our work, a copy of this manuscript, attained in Bursa İnebey Library in 2015 has been throughly examined by considering the name, author, the reason for writing, the date of its writing, sources, content, methodology, and the existing copy. The findings are presented for the review of the reader.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İslam Tetkikleri Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 274
Atıf : 183
İslam Tetkikleri Dergisi