Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 14
Hyperemesis gravidarum and Helicobacter pylori: Review
2006
Dergi:  
Turkish Journal of Obstetrics and Gynecology
Yazar:  
Özet:

70-85% of pregnant women complain of nausea and vomiting. More severe presentation of these symptoms accompanied by weight loss, malnutrition and fluid electrolyte imbalance forms the clinical picture, classically named Hyperemesis gravidarum. The pathophysiology of this clinical picture has been hypothesized to be connected with endocrinological factors (human chorionic gonadotropin, progesterone, estrogen, thyroid hormones), immunological, metabolic, anatomical, psychological factors and more recently with an infectious agent, Helicobacter Pylori (H.pylori). H. Pylori is a spiral shaped, whip-like tailed gram negative bacteria, which is capable of surviving in the gastric antrum. Degradation of urea with the urease enzyme produced by this microorganism raises the local pH which makes the conditions more favorable for survival. H.pylori has already been shown to be etiologically related to chronic antral gastritis, peptic ulcer and gastric cancer. Finally, with this study we reviewed all the published evidence for the causal role of H.pylori in hyperemesis gravidarum.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Obstetrics and Gynecology

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 13
Turkish Journal of Obstetrics and Gynecology