Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 6
EKONOMİK ÖZGÜRLÜK FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN ÇOKLU UYUM ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin ekonomik özgürlüğü oluşturan faktörlerin ve bileşenlerin birbirlerini tamamlama performanslarının çok olması, ülkelerin ekonomik özgürlük performanslarının artmasına neden olabilmektedir. Bu kapsamda araştırmanın amacı, ekonomik özgürlük faktörleri arasındaki ilişkisel yapıyı Çoklu Uyum Analizi ile tespit etmektir. Araştırmanın veri setini 2020 yılı için 138 ülkenin Heritage Kurumu Ekonomik Özgürlük Endeksi’nde belirtilen faktörlerine ait değerler oluşturmaktadır. Bulgulara göre, hukukun üstünlüğü, serbest piyasa ve bürokrasi etkinliği faktörlerinin uzayda birbirlerine yakın ve uyumlu, buna karşın sınırlı devlet faktörünün ise diğer faktörlere uzak ve daha az uyumlu olduğu tespit edilmiştir. Dolayısıyla sırasıyla hukukun üstünlüğü, serbest piyasa ve bürokrasi etkinliği faktörlerinin ilişkisel yapıya katkısı fazla iken, serbest piyasa faktörünün ise ilişkisel yapıya olan katkısının çok az olduğu gözlenmiştir. Buna bağlı olarak ülkelerin genel anlamda ekonomik özgürlük performanslarını artırmaları için sınırlı devlet faktörünün diğer faktörler ile olan ilişkisel yoğunluğunu artıracak faaliyetlerde bulunması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationships between economic freedom factors are assessed by a multi-compatible analysis
2022
Yazar:  
Özet:

The excess of the performance of the factors and components that make up the economic freedom of the countries complement each other can lead to an increase in the performance of the economic freedom of the countries. In this context, the purpose of the research is to identify the relationship structure between economic freedom factors through the Multiple Compliance Analysis. The data set of the study constitutes the values of the factors listed in the Heritage Institution's Economic Freedom Index for 2020. The findings show that the rule of law, the free market and the effectiveness of the bureaucracy are close and consistent in space, but the limited state factor is far away and less consistent with other factors. Therefore, the superiority of law, the free market and the effectiveness of bureaucracy, respectively, have been observed, while the contribution of the free market factor to the relative structure is too small. Accordingly, it was concluded that countries should undertake activities to increase the relative intensity of the limited state factor with other factors in order to improve the performance of economic freedom in general.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Relationship Between Economic Freedom Factors By Multiple Correspondence Analysis
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.326
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi