Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Determination of Genetic Relations among Tomato Accessions in Sulaymaniyah Region through ISSRs Markers Genetic Relations in Tomato Accessions
2020
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada Süleymaniye bölgesinde yetiştirilen 32 domates (Solanum lycopersicon L.) genotipi arasındaki genetik çeşitliliğin ISSR belirteç tekniği kullanarak belirlemek amaçlanmıştır. ISSR primerlerinin sonuçları, 15 primerden 65 amplifikasyon oluştuğunu ve bu amplifikasyonların 50’sinin polimorfik olduğunu ortaya çıkarmıştır. Polimorfizmi belirlemek için kullanılan 15 ISSR primeri % 50-100 arasında polimorfizm oranına sahip olmuş ve ortalama polimorfizm oranının % 75.61 olduğu belirlenmiştir. ISSR primerlerinin PIC değeri ortalaması 0.50 olarak tespit edilmiştir. Benzerlik matriksi polimorfik bant varlığın bağlı olarak Jaccard benzerlik katsayısı ile hesaplanmış ve UPGMA yöntemine göre kümeleme analizi ile dendogram elde edilmiştir. Dendogramda 4 temel grup oluştuğu belirlenmiştir. Genotipler arasındaki genetik benzerlik (GS) katsayıları 0.261 ile 0.941 arasında değişiklik göstermiştir. En yüksek benzerlik 0.941benzerlik katsayısı ile G7 ve G16 genotipleri arasında olurken, en düşük benzerlik 0.261 ile G15-G24 ve G15-G26 arasında bulunmuştur. STRUCTURE analizine göre ise genotiplerin iki populasyona ayrıldıkları saptanmıştır. ISSR yönteminin Süleymaniye’nin farklı bölgelerinden toplanmış domates genotipleri arasındaki genetik çeşitliliği tanımlamada etkili olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.695
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi