Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 33
INVESTIGATION OF THE EFFECT OF ROYAL JELLY SUPPLEMENT ON SOME HEMATOLOGICAL PARAMETERS IN SEDENTARY MEN
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, plasebo kontrollü deney dizaynı ile 1000 mg/gün dozunda arı sütü takviyesinin spor yapmayan erkeklerde serum ALT, AST, kreatin kinaz ve kortizol seviyelerine etkisinin incelenmesidir. Bu amaçla yaşları 20-23 olan toplamda sağlıklı 20 yetişkin düzenli spor yapmayan erkek çalışmaya alındı. Denekler, on beş gün boyunca her gün sabah aynı saatte cam flakonlar içinde buzdolabında muhafaza edilen likit arı sütü alan deney grubu (n=10/ 1000 mg/gün) ve plasebo kontrollü (n=10/ 1000 mg/gün sıvı) olarak rastgele iki gruba ayrıldı. Her iki gruptaki deneklerden ALT, AST, kreatin kinaz ve kortizol seviyelerinin belirlenmesi amacıyla, çalışmanın bir gün öncesi ve sonrasında kan plazma örnekleri alınarak analiz edildi. Deney ve plasebo grubunun ölçülen verilerinin analizi için 2x2 mixed faktör ANOVA ve LSD testleri yapıldı. Analiz sonuçlarına göre; deney grubunun AST, ALT ve kreatin kinaz seviyelerinde son test lehine istatistiksel açıdan anlamlılık bulundu (p<0,05). AST ve Kortizol seviyelerinde ise gruplar arasında deney grubu lehine anlamlılık bulundu (p<0,05). Sonuç olarak spor yapmayan bireylere verilen kısa süreli arı sütü takviyesinin karaciğer enzimleri, kreatin kinaz ve kortizol düzeylerini etkilediği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

INVESTIGATION OF THE EFFECT OF ROYAL JELLY SUPPLEMENT ON SOME HEMATOLOGICAL PARAMETERS IN SEDENTARY MEN
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research