Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Yumurtacı Tavuklarda Hünnap (Zizyphus jujuba Mill.) Yaprak Ekstraktının İnce Bağırsak Mikroflorası ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkileri
2020
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, yumurtacı tavuk (Nick Brown; 32 haftalık) rasyonlarına ilave edilen hünnap yaprak ekstraktının (HYE) bazı kan parametreleri ve jejunum bakteri içeriği üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada 32 haftalık 96 adet Nick Brown yumurta tavuğu biri kontrol (HYE-0) ve 3’ü deneme grubu olacak şekilde 4 gruba ayrılmıştır. Bir haftası alıştırma periyodu olmak üzere toplam 10 hafta süren çalışmada HYE-0 grubu bazal yem ile beslenmiştir. Her 1 kg karma yem için 1 g yaprak; 2 g yaprak; 3 g yaprak kullanılarak ekstraksiyon işlemi yapılmış ve elde edilen ekstraktlar 45 mg kg-1 (HYE-1), 90 mg kg-1 (HYE-2) ve 135 mg kg-1 (HYE-3) düzeylerinde bazal yeme ilave edilerek deneme grupları beslenmiştir. Çalışmada hünnap yaprak ekstraktının jejunum toplam koliform bakteri sayısı üzerine önemli bir etkisinin olmadığı; laktobasil sayısı üzerine ise önemli bir etkisinin olduğu (p<0.05) tespit edilmiştir. Hünnap yaprak ekstraktının rasyondaki 90 mg kg-1 ve 135 mg kg-1 düzeylerinin laktobasil sayısını arttırdığı belirlenmiştir (p<0.05). Hünnap yaprak ekstraktının serum glukoz, albümin, fosfor düzeylerine ve AST ile GGT enzim aktiviteleri üzerine önemli bir etkisinin olmadığı tespit edilmiştir. Serum trigliserid düzeyi bakımından ise gruplar arasında önemli bir fark olmuştur (p<0.05). Sonuç olarak, hünnap yaprak ekstraktının yumurtacı tavuk rasyonlarında 90 mg kg-1 ve 135 mg kg-1 düzeylerinde kullanılmasının bağırsak florasını kısmen iyileştirebileceği kanaatine varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Hunnap in eggs (Zizyphus jujuba Mill.) The effects of leaf extract on thin intestinal microflora and some blood parameters
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of hemp leaf extract (HYE) added to the ovarian chicken (Nick Brown; 32 weeks) rations on certain blood parameters and the joint bacterial content were studied. In the 32-week study, 96 Nick Brown eggs were divided into 4 groups, so that one control (HYE-0) and three would be a test group. In a study of a week-long exercise period of a total of 10 weeks, HYE-0 group was fed with basal food. For each 1 kg of mixed food, 1 g of leaves; 2 g of leaves; 3 g of leaves, the extraction process was done and the extract was obtained by the test groups, adding the basal food at 45 mg kg-1 (HYE-1), 90 mg kg-1 (HYE-2) and 135 mg kg-1 (HYE-3) levels. In the study it was found that hemp leaf extract had no significant effect on the total number of cholform bacteria, and that it had a significant effect on the number of lactobasil (p<0.05). It has been determined that the levels of 90 mg kg-1 and 135 mg kg-1 in the race increased the number of lactobasil (p<0.05). It has been found that the serum glucose extract has no significant effect on albumin, phosphorus levels and AST and GGT enzyme activities. In terms of serum triglyceride levels, there was a significant difference between the groups (p<0.05). As a result, it has been found that the use of hemp leaf extract in ovarian chicken proportions at levels of 90 mg kg-1 and 135 mg kg-1 may partially improve intestinal flora.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 787
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi