Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
ASENKRON MOTOR EKSENEL KAÇIKLIK ARIZALARININ SHANNON ENTROPİSİ İLE ANALİZİ
2019
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Sanayide ve işletmelerde yoğun bir şekilde kullanılan asenkron motorların yaygın arızalarından bir tanesi de motorlarda meydana gelen eksenel kaçıklık arızalarıdır. Bu çalışmada üç fazlı sincap kafesli bir asenkron motorun eksenel kaçıklık arızaları Shannon entropisi ile incelendi. Eksenel kaçıklık arızaları asenkron motorun her iki kapağının iç kısmındaki rulman yatakları genişletilerek oluşturuldu. Genişletilen rulman yataklarına üç boyutlu yazıcıdan elde edilen bir burç yerleştirilerek rotorun eksenden 0,20 mm kaçık olarak çalışması sağlandı. Asenkron motor hem sağlam olarak hem de eksenel kaçıklık arızalı olarak %25, %50, %75 ve %100 yük altında çalıştırıldı. Her test durumu için stator akımı ve titreşim sinyalleri kaydedildi. Stator akımı ve titreşim sinyallerinin doğruluğu Fourier analizi ile kontrol edildi. Eksenel kaçıklık arızasının etkisi, motorun stator akımı ve titreşim sinyallerinin entropi değerleri hesaplanarak incelendi. Sağlam ve eksenel kaçıklık arızalı motorun akım ve titreşim sinyallerinin entropi değerleri karşılaştırıldı. Elde edilen sonuçlar; eksenel kaçıklık arızalarının titreşim sinyali entropi değerinde ciddi bir artışa sebep olduğu ancak stator akımı entropi değerinde anlamlı bir değişim göstermediğini göstermektedir. Elde edilen sonuçlardan titreşim sinyalleri entropi analizinin eksenel kaçıklık arızalarının tespitinde kullanılabileceği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

ASENKRON MOTOR EXENEL FLEXITY ARIZALS SHANNON ENTROPIS
2019
Yazar:  
Özet:

One of the common defects of asynchronous engines that are widely used in industries and is the axis discharge defects that occur in engines. In this study, an asynchronous engine with a three-phase sincap hole was studied with Shannon entropy. Exenal disadvantages were created by expanding the rolling beds in the inside of both deck of the asynchronous engine. In the expanded rolling beds, a three-dimensional printer-protected brick was placed, ensuring that the rotor worked 0.20 mm away from the axis. The Asenkron engine was both robust and the axel gap defective under 25%, 50%, 75% and 100% load. Stator flow and vibration signals were recorded for each test condition. The accuracy of the stator flow and vibration signals was verified by the Fourier analysis. The effect of the axinal gap defect was studied by calculating the stator flow of the engine and entropic values of the vibration signals. The endropic values of the current and vibration signals of the defective engine of the solid and axle gap were compared. The results indicate that the axle gap defects cause a serious increase in the entropic value of the vibration signal but the stator stream does not show a significant change in the entropic value. The results show that the vibration signals can be used in entropic analysis for the detection of axinal evacuation defects.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.922
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering