Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
Yayınlarda Covid-19 Etkisiyle Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu Küresel Sonuçlarının İncelenmesi: 1980-2020 Arası Bibliyometrik Analiz
2021
Dergi:  
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Geçmişte ve COVID-19 pandemi sürecinde ARDS mortalite oranı yüksek olan önemli bir komplikasyon olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısı ile ARDS konusunda kapsamlı bir bibliyometrik çalışmaya ihtiyaç vardır. Bu çalışmada 1980 ve 2020 yılları arasında ARDS konusunda yayınlanan makalelerin istatistiksel yöntemler ve bibliyometrik analizler kullanılarak bütünsel olarak özetlenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntemler: Literatür taraması Web of Science (WoS) veritabanı kullanılarak yapıldı. WoS’da arama anahtar kelimesi olarak “acute respiratory distress syndrome”, “adult respiratory distress syndrome” ve “ARDS” kullanıldı. Yayınların “title” bölümünde arama yapıldı ve elde edilen makaleler bibliyometrik olarak analiz edildi. Gelecek yıllardaki yayın sayısını tahmin etmek için doğrusal ve doğrusal olmayan regresyon analizi kullanıldı. Bulgular: Toplam 11934 yayın bulundu. Bu yayınlardan makale olan 5402 (45.3%)’si bibliyometrik olarak analiz edildi. Yayın sayısında COVID-19 sürecinde yüksek bir artış trendi görüldü. En fazla makale Critical Care Medicine (1965, 36.4%) araştırma alanında yayınlanmıştı. Literatüre en fazla katkı yapan ilk 4 ülke ABD (1967, 36.4%), Almanya (534, 9.9%), Fransa (534, 9.9%) ve Çin (534, 9.9%) idi. En aktif ilk 4 kurum Toronto Üniversitesi (154), California San Francisco Üniversitesi (153), Washington Üniversitesi (153) ve Harvard Üniversitesi (151) idi. En fazla yayın yapan ilk 2 dergi Critical Care Medicine (394) ve Intensive Care Medicine (248) idi. Sonuç: COVID-19’un da etkisiyle her geçen gün araştırma sayısı artan ARDS konusunda yaptığımız bu kapsamlı bibliyometrik çalışmada 1980-2020 yılları arasında yayımlanmış 5402 makalenin bir özet bilgisini paylaştık. Bu makale ARDS global çıktıları hakkında bilim insanları ve klinisyenlere faydalı bir rehber olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Global Outcomes Of Acute Respiratory Distress Syndrome With The Effect Of Covid-19 In Publications: A Bibliometric Analysis Between 1980 and 2020
2021
Yazar:  
Özet:

Objective: Acute respiratory distress syndrome (ARDS) is regarded as a serious complication with high mortality rates and constitutes an important health problem during the COVID-19 pandemic. Therefore, a thorough bibliometric study on ARDS is needed. In this study, it was aimed to holistically summarize the articles published on ARDS between the years 1980 and 2020 using statistical methods and bibliometric analyses.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 495
2023 Impact/Etki : 0.038
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi