Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
ON THE ORIGIN OF THE CH'IN-HAI SALARS
1968
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Salars are one of the minority peoples of China, and they live mainly at Hsün-hua, south of Sining, in the mountainous district of the Ch'ing-hai Provinee, on the south bank of the Huang-ho (the Yellow River), and some live at Hua-lung north of the Huang-ho and at Ling-hsia (or Ho-chou) in the Kansu Province. In Chinese sources the Salars are firstly reported in the early eighteenth century (in 1707)bu t the Tâ 'rikh-i Rashidi of Mırzâ Haidar Düghlât (compiled in 1547) already mentions of the Ho-chou Salars 2 . According to G. N. POTANIN3 and W. W. ROCKHILL4 , who visited the Salar district to investigate their language and ethnographical features at the end of the ninteenth century, the Ch'ing-hai Salars were reported for the first time as Turkic-speaking Muslims. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.223
Tarih Araştırmaları Dergisi