Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 18
 İndirme 4
Dijital Çağda Afet Yönetimi: Dijital Bölünme Perspektifinden Bir İnceleme
2019
Dergi:  
Resilience
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) hızla yaygınlaşmakta ve toplumun her kesimini her konuda etkisi altına almaktadır. Genel biçimiyle teknolojinin yararlarından faydalananlar ile faydalanmayanlar arasındaki uçurum olarak ifade edilen dijital (sayısal) bölünme kavramı, farklı koşullara sahip kişilerin, bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkânı ile internet kullanım amaçlarına yönelik geniş bir konuyu kapsamaktadır. Kentsel alanlarda afet yönetimi alanında yapılan çalışmalar da bu kapsama dâhil edilmektedir. Pek çok faktörün ve disiplinin etkisinde şekillenen afet yönetimi alanında ülkemizde çeşitli projeler geliştirilmiştir. Ancak ulusal ve kentsel ölçekte yapılan çalışmaların afet durumunda kullanıcılara ulaşması konusunda sorunlar yaşanmaktadır. Çalışmada temel amaç, ülkemizde kentlerin afet konusundaki kırılganlığı ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak yapılan BİT tabanlı uygulamaların daha çok kullanıcıya ulaşmamasının nedenlerinin irdelenmesi ve farklı eşitsizlikler nedeniyle gözlenen dijital uçurumun giderilmesi amacıyla politikalar üretilmesidir. Akademik yazın ve güncel uygulamalara yönelik yapılan araştırmalar kapsamında BİT tabanlı uygulamaların afet yönetiminde doğru ve etkin kullanılmasına yönelik çözüm önerileri ve politikalar üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Disaster Management in the Digital Age: A Review from the Perspective of Digital Division
2019
Dergi:  
Resilience
Yazar:  
Özet:

Today, information and communication technologies (ITTs) are rapidly spreading and affect every part of society in all matters. The concept of digital (numerical) division, expressed as the gap between those who benefit from the technology in general and those who do not benefit from it, covers a wide issue of the possibility of access to information and communication technologies and the use of the internet for the purposes of different conditions. The work in the area of catastrophic management is also included in this coverage. In the field of catastrophic management formed under the influence of many factors and disciplines, various projects have been developed in our country. However, national and urban scale studies have problems with accessing users in the event of disaster. The main objective of the study is to develop policies in our country to identify the reasons why IT-based applications are not more accessible to users and to eliminate the digital gap observed due to different inequalities, taking into account the vulnerability and sensitivity of cities in our country. In the framework of academic summer and current practices, research has focused on solutions and policies aimed at the correct and effective use of BIT-based practices in catastrophic management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Resilience

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 573
2023 Impact/Etki : 0.324
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
91/520

Hukuk Temel Alanı
Q1
3/58

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı
Q1
7/33

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q1
19/135

Mühendislik Temel Alanı
Q1
9/114

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q2
77/239

Resilience