Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
SOVYET EKONOMİSİNDE GORBAÇOV İLE BAŞLAYAN SOSYALİZMDEN UZAKLAŞMA UYGULAMALARI
2019
Dergi:  
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih bize, neredeyse tüm başarılı ülkelerin kalkınmalarının başlangıç aşamalarında, ekonomilerini geliştirmek için korumacılığın, sübvansiyonların ve düzenlemelerin bir karışımını kullandıklarını göstermektedir. İngiltere ve ABD serbest ticareti ancak yüksek ve uzun süreli gümrük engellerinin ardında rakipleri karşısında teknolojik liderliği ele geçirdiğinde benimsemiştir. Neo-liberal ekonomi uygulamaları korumacılık politikalarını ortadan kaldırmaktadır. Bu çalışmada, Gorbaçov’la başlayan serbestleşme politikaları ayrı başlıklar altında çözümlenmiştir. Serbestleşme politikalarıyla, Sovyetlerin korumacılık politikalarını nasıl kaldırdığı incelenmiştir. Sovyetlerin serbestleşme politikaları sonucunda, neoliberal ekonomi politikalarının dünyada yayılma alanı genişlediği sonucuna varılmıştır. Sovyetler ’in ekonomik sistemini mülkiyet yapısı devlet kontrolündeydi. Dolayısıyla serbestleşme politikaları ile devlet mülkiyetinin sakıncaları Sovyetler’de ileri sürülmüştür. Sovyet egemenliğinde yer alan sosyalist ülkelerde 1980’lerden itibaren serbest piyasa koşullarının yerleştirilmesi için yapılanlar ayrıntılı olarak incelenmeye çalışılmıştır. Sovyetler’de bu serbestleşme politikalarının gelişmiş ülkelerin ekonomilerinde uzun süre yer almadıkları örneklerle sunulmuştur. Yani gelişmiş ülkelerin ülkelerinde uyguladıkları politikalarla, Sovyetlerin uygulamasını istedikleri arasında belirgin farklar olduğuna yer verilmiştir. Bunun yanı sıra,ülkelerin gelecekte hangi iktisat politikasını ne zaman kullanmaları gerektiğine yönelik çözümlemeler de yapılmaya çalışılmıştır. Ayrıca çalışmada, betimsel çalışma yöntemi kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi