Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Hatay (Türkiye) ilinin bazı doğal ve kültürel sit alanları florası üzerine bir çalışma
2021
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma 2015-2016 yılları arasında Hatay ilinde bulunan; Erzin Doğal Sit Alanı, Gölbaşı Gölü, Habib-i Neccar Dağı ve Antakya Kalesi, Saint Pierre Kilisesi ve Harabeleri, Harbiye Şelaleleri ve Yenişehir Gölü çalışma alanlarını kapsamaktadır. Araştırma sonucunda 52 familyaya ait, 129 cins, 108 tür, 25 alttür ve 22 varyete olmak üzere, toplam 155 takson belirlenmiştir. Araştırma alanında belirlenen taksonlardan 7 tanesi endemik olup, endemizm oranı %4.5'dir. Çalışma alanında belirlenen taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı şu şekildedir; Akdeniz (Doğu Akdeniz dâhil) 57 takson (%36.8), İran-Turan 7 takson (%4.5), Avrupa-Sibirya 6 takson (%3.9), geniş yayılışlı 37 takson (%23.9) ve bilinmeyen 48 (%30.9) taksondur. Çalışma alanında takson sayısı bakımından en büyük familyalar Fabaceae (22), Lamiaceae (15), Asteraceae (13) ve Liliaceae (9)' dir. Çalışma alanında takson sayısı bakımından en büyük cinsler Vicia (4), Silene (3), Stachys (3), Quercus (3), Salvia (3) ve Muscari (3)'dir.

Anahtar Kelimeler:

A Study On The Flora Of Some Natural and Cultural Sites Of Hatay Province (turkey)
2021
Yazar:  
Özet:

This research was conducted between 2015-2016. Study areas are; Erzin Natural Protected Area, Gölbaşı Lake, Habib-i Neccar Mountain and Antakya Castle, Saint Pierre Church and Harebs, the Harbiye Waterfalls and Yenişehir Lake located in Hatay province (Turkey). As a result of the research, 155 taxa belonging to 52 families, 129 genera, 108 species, 25 subspecies and 22 varieties were determined. 7 taxa identified in the research area are endemic and the rate of endemism is 4.5%. The distribution of taxa determined in the study area to phytogeographical regions is as follows; Mediterranean (including Eastern Mediterranean) 57 taxa (36.8%), Iran-Turan 7 taxa (4.5%), Euro-Siberian 6 taxa (3.9%), 37 widespread taxa (23.9%) and 48 (30.9%) unknown taxa. Fabaceae (22), Lamiaceae (15), Asteraceae (13) and Liliaceae (9) are the largest families in terms of taxa’s numbers in the study area. Vicia (4), Silene (3), Stachys (3), Quercus (3), Salvia (3) and Muscari (3) are the largest genera in terms of taxa’s number in the study area

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 950
2023 Impact/Etki : 0.354
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi