Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 5
Devlet Teşviklerinin Bağımsız Denetimi Ve Bir Vaka Analizi
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Devlet teşvikleri, toplumun refah düzeyini arttırmak ve ekonomisini uzun vadede geliştirmek amacıyla işletmelere verilmektedir. Türkiye’de teşvik sistemi ekonominin geliştirilmesi ve bölgesel dengesizlikleri gidermek amacıyla yapılmaktadır. İlgili teşviklerin amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının kontrolü teşviklerin tahsis edilmesi kadar önemli bir konudur. Yerinde kullanılmayan devlet teşvikleri kaynak israfına sebep olarak ülke ekonomisine de zarar vermektedir. Bu çalışmada, devlet teşviklerinin bağımsız denetim süreci örnek bir vaka analizi yapılarak ele alınmıştır. Bu kapsamda devlet teşviklerinin bağımsız denetimi esnasında izlenen süreç ortaya konmuş ve işletme kayıtlarına etkisi ele alınmıştır. Devlet teşvikleri, TMS-20’ Devlet Teşviklerinin Muhasebeleştirilmesi Ve Devlet Yardımlarının Açıklanması Standardı’ nda yer alan brüt yönteme göre muhasebeleştirilmiştir. Denetim sürecinde ise devlet teşviklerinin kilit denetim konusu olarak belirlenmesi açısından ele alınmıştır. Devlet teşviklerinin bağımsız denetimi sayesinde, hem işletme hem de devlet açısından teşviklerin amacına ulaşıldığı sonuna varılmıştır. Çalışma devlet teşviklerinin bağımsız denetimiyle ilgili olarak bir rehber niteliği taşımakta olup literatüre katkı sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Independent inspection of state incentives and a case analysis
2022
Yazar:  
Özet:

State incentives are given to enterprises with the aim of raising the level of society’s well-being and developing its economy in the long run. The incentive system in Turkey is aimed at developing the economy and eliminating regional imbalances. Control whether the incentives are used in accordance with the purpose is as important as the assignment of incentives. State incentives that are not used on the site also damage the country’s economy as a result of waste of resources. In this study, the independent audit process of state incentives was addressed by making an example case analysis. In this context, the process followed during the independent inspection of state incentives and the impact on business records was discussed. State incentives are accounted according to the gross method contained in the TMS-20'State Incentives Accounting and Statement of State Aid Standards. In the audit process, it was discussed in terms of determining the state incentives as the key subject of the audit. Through the independent control of state incentives, the end has been achieved to the goal of both business and state incentives. The work is a guide in relation to the independent control of state incentives and contributes to literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 663
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences