Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Türkiye?de Teknokentler Ve Teknokentlere İlişkin Kurumlar Vergisi İstisnası
2014
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Üniversiteler ile sanayi işbirliğini sağlayarak teknolojiyi geliştirmek üzere kurulan teknokentler bir başka deyişle teknoloji geliştirme bölgeleri, 06 Temmuz 2001 tarih ve 24454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nda düzenlenmiştir. 4691 sayılı Kanun’da 5035, 5281 ve 6170 sayılı Kanunlar ile değişiklik yapılmıştır. 4691 sayılı Kanunu’nun geçici 2. maddesinde, yönetici şirketlerin bu Kanun kapsamında elde ettiği kazançlar ile bölgede faaliyette bulunan kurumlar vergisi mükelleflerinin bölgedeki yazılım ve Ar-Ge faaliyetinden elde ettikleri kazançlar 31/12/2023 tarihine kadar kurumlar vergisinden istisna edilmiştir. Söz konusu istisna hükümleri, kurumlar vergisi açısından 1 seri numaralı Kurumlar Vergisi Genel Tebliği’nde açıklanmıştır. Tebliğde, bu istisnanın kazanç istisnası olduğu ve istisna kapsamındaki faaliyetlerden sağlanan hasılattan bu faaliyete ilişkin gider ve maliyet unsurlarının düşülmesi sonucu bulunacak kazancın tamamının kurumlar vergisinden istisna olduğu belirtilmiştir. İstisna tutarı bu şekilde tespit edilmekle beraber mükelleflerin teknoloji geliştirme bölgeleri içindeki faaliyetlerinin yanı sıra bölge dışında da faaliyetleri söz konusu olması sebebiyle istisna tutarının belirlenmesinde bazı özellikli durumlar mevcuttur. Özellikli durumlar 1 seri numaralı Kurumlar Vergisi Genel Tebliği’nde açıklanmış olmakla beraber özelgelere de konu olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası