Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 7
Role of Emotional Intelligence and Work-Life Balance in Relationship between Workplace Happiness and Perceived Performance in Academic Setting
2021
Dergi:  
Ege Akademik Bakış Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to confirm the thesis of “happy employee=productive employee” in an academic setting in which the working hours and workplace is not as clear as in other workplace settings that the aforementioned thesis was handled in. Thus, the pioneer aim was to investigate the relationship between workplace happiness and perceived academic performance. Based on the possible relationship, it was to analyze the moderator effect of emotional intelligence and mediator effect of work-life balance with sub-dimensions respectively. The study was conducted in 42 universities locating in Central Anatolia Region of Turkey with 1136 academicians. In analyzing data, hierarchical regression analysis was conducted. The results showed that workplace happiness positively affected perceived academic performance directly. Moreover, this effect became stronger with emotional intelligence and its three sub-dimensions. Besides, three sub-dimensions of worklife balance partially mediated this relationship. This research make theoretical contributions to literature by validating the thesis also in academic setting and the mediating role of work-life balance, opposite to that of the literature. It also has some practical contributions to universities by showing how to improve performance.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ege Akademik Bakış Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.121
Atıf : 4.769
2023 Impact/Etki : 0.18
Ege Akademik Bakış Dergisi