Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
“Noel Baba Adam Değildir”: Türkiye’de Yılbaşı Kutlamaları Üzerine Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de her sene 31 Aralık tarihi yaklaştığında, yılbaşı kutlamaları tartışma konularının başlarında yer almaktadır. Kutlamalara karşı olan ve destekleyen taraflar benzer argümanlarla tartışmalara dahil olmaktadırlar. Bir taraf dinsel ve kültürel gerekçelerle yılbaşı kutlamalarının karşısında yer alırken; diğer taraf kutlamaların dinsel boyutunun olmadığını ve bunun basit bir eğlencenin ötesine geçmediğini savunmuşlardır. Ancak bu tartışmalar yapılırken ekonomik ilişkilerden kaynaklanan gerekçeler gözden kaçırılmaktadır. Çalışmada Türkiye’de yılbaşı kutlamalarının tarih içerisinde izlediği seyir ele alınmaya çalışılırken, kültürel, siyasal ve dinsel gerekçelerin yanı sıra ekonomik ilişkilerle de bağlantısı kurulmaya çalışılacaktır. Bu bağlamda 20-29 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen Christmas Maket’in Türkiye’deki yılbaşı kutlamalarındaki dinsel ve kültürel tartışmalardan açık bir şekilde ayrıldığı düşünülmektedir. Bu doğrultuda, Türkiye’nin giderek muhafazakârlaştığı bir dönemde, önemli ölçüde Batılı kültürel değerleri barındıran ve bunu dile getiren Christmas Market’in nereye konulabileceği tartışma konusu yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

“santa Claus Is Not A Man”: An Evaluation On New Year Celebrations In Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

When Turkey began to approach every year on December 31, Christmas celebrations are located at the beginning of the debate. While one side stands against the New Year's celebrations for religious and cultural reasons; the other side argued that the celebrations had no religious dimension and that it was nothing more than simple entertainment. However, while making these discussions, the reasons arising from economic relations are overlooked. This study while trying to deal with the course of New Year's celebrations in Turkey in history, it will be tried to establish a connection with economic relations as well as cultural, political and religious reasons. In this context, it is thought that the Christmas Market, which was held between 20-29 December 2019, is clearly separated from the religious and cultural debates in the New Year's Eve celebrations in Turkey. In this direction, in a time when Turkey is becoming increasingly conservative, it will be discussed where to put the Christmas Market, which contains and openly expresses Western cultural values.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.878
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi