Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 2
Strigolaktonlar; Bitkisel Hormonlar Sınıfının Yeni Üyesi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Strigolaktonlar (SL) Striga (cadı otu), Orobanche (canavar otu) gibi parazit bitkilerin tohum çimlenmesini aktive etmeleri ve arbusküler mikorizal mantarlarda dallanmaya pozitif etkilerinden dolayı uzun yıllardır araştırılmaktadır. Özellikle fosfat olmak üzere topraktaki besin eksikliği, kuraklık, tuzluluk, sıcaklık, ışık ve patojenler gibi çeşitli biyotik ve abiyotik stresler karşısında gerekli cevabın düzenlemesindeki etkisi ve bitkinin strese uyum sağlamasındaki fizyolojik görevlerinden dolayı 2008 yılında bitkisel hormonlar sınıfına dahil edilmiştir. Karotenoid türevi olan strigolaktonlar, stres karşısında sürgün dallanmasını inhibe etmede, tohum çimlenmesi, kök mimarisi gibi çeşitli bitki gelişim aşamalarını uyarmada, bitki büyümesini ve gelişimini optimize etmede aktif rol alırlar. Bu makalede strigolaktonların yapısı, biyosentezi, stres karşısında fizyolojik cevapları ve diğer bitkisel hormonlar ve bitki büyüme düzenleyicileri ile etkileşimi özetlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Strigolactons are a new member of the plant hormone class.
2021
Yazar:  
Özet:

Strigolactons (SL) Striga (cranberry) and Orobanche (cranberry) have been researched for many years due to the positive effects of parasitic plants activating seed grinding and swelling in arbuscular microsal fungi. It was included in the plant hormone class in 2008 due to the effect in the regulation of the necessary response to various biotic and abiotic stresses, such as soil, drought, salty, temperature, light and pathogens, and its physiological tasks in adapting the plant to stress. Strigolactons, which are carotenoid derivatives, play an active role in inhibiting deforestation against stress, in stimulating various phases of plant development, such as seed grinding, root architecture, in optimizing plant growth and development. This article summarizes the structure of strigolactons, biosynthesis, physiological responses to stress and interaction with other plant hormones and plant growth regulators.

Anahtar Kelimeler:

Strigolactones; New Member Of Plant Hormones Class
2021
Yazar:  
Özet:

Strigolactones (SL) have been investigated for many years due to their activation of seed germination of parasitic plants such as Striga (witch grass), Orobanche (broomrapes) and their positive effect on branching in arbuscular mycorrhizal fungi. It was included in the herbal hormones class in 2008 due to its effect on regulating the necessary response to various biotic and abiotic stresses such as lack of nutrients in the soil, especially phosphate, drought, salinity, temperature, light and pathogens, and the physiological functions of the plant in adapting to stress. Strigolactones, a carotenoid derivative, play an active role in inhibiting shoot branching against stress, stimulating various plant development stages such as seed germination, root architecture, and optimizing plant growth and development. In this article, the structure of strigolactones, their biosynthesis, physiological responses to stress and their interaction with other plant hormones and plant growth regulators are summarized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.514
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi