Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Cross-Cultural Influences in Makam Theory: The Case of Greek-Orthodox Theorists in the Ottoman Empire
2018
Dergi:  
Musicologist
Yazar:  
Özet:

The makam theory, which has been transmitted for nearly 5,000 years in Anatolian culture through the periods of Ancient Greek, Roman, and Byzantine Empires, Medieval Islam, the Ottoman Empire, and the Turkish Republic, presents an efficient cultural base on which sociocultural changes can be traced. In this regard, the works of Greek Orthodox theorists, who played a dominant role in the transmission of Ottoman music theory, especially after the 17th century, establish a powerful database for research on such topics as multi-culturalism in Ottoman music, the effect of Byzantine Music theory on Ottoman music, and the reflections of national identities in music. To be able to derive conclusions on these topics, the scope of this paper concentrates on a comparative survey of works of three Greek Orthodox theorists, namely Halaçoğlu, Marmarinos, and Kiltzanidis from the 18th and 19th centuries, and the works of other prominent theorists of the Ottoman music scene, such as Cantemir and Nâsır Abdülbâkî Dede. The comparative analysis provides a scope to better understand how the music related to the social life of the Ottoman Empire at the time, and how the aesthetic and social changes were reflected in the music.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Musicologist

Dergi Türü :   Uluslararası

Musicologist