Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 8
Kırsal Turizm Çekiciliği Olarak Lavanta ve Kastamonu’nun Lavanta Turizmi Potansiyeli
2021
Dergi:  
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde kişilerin farklı bir turizm destinasyonu arayışları ve mevcut kitle turizmi dışında alternatif turizm türlerine yönelimleri gözlemlenmektedir. Bu doğrultuda kırsal turizm potansiyeline sahip bölgeler değer kazanarak bir destinasyon unsuru haline gelmiştir. Çalışma kapsamında sahip olduğu kırsal turizm potansiyeli, coğrafi özellikleri ve kültürel varlıkları ile Karadeniz bölgesinde bulunan Kastamonu ili seçilmiştir. Araştırma kapsamında bölgenin lavanta tarımına uygunluğu amacıyla topoğrafik, iklim ve coğrafi özellikleri değerlendirilmiştir. Elde edilen bulgular ile lavanta tarımı için son derece uygun coğrafi özellikler taşıdığı belirlenmiştir. Bu doğrultuda lavantanın turizm ile birleştirilmesi ile bölge için bir çekicilik unsuru olarak kullanılabilirliği araştırma konusunu oluşturmuştur. Bu amaç doğrultusunda nitel araştırma yöntemlerinden Tarama modeli işe koşulmuştur. çalışmada ilk olarak ilgili konu hakkında literatür bilgileri verilmiş ve kırsal turizm kavramları ele alınmıştır. Sonrasında Kastamonu ili Coğrafi özellikleri ve kırsal turizm potansiyeline ilişkin bilgilere değinilmiştir. Son olarak Kastamonu’nun lavanta turizmini bir çekicilik unsuru olarak kullanılabilirliği konusu ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Lavanta and Kastamonu's Lavanta Tourism Potential as a Rural Tourism Attraction
2021
Yazar:  
Özet:

Today, people are looking for a different tourist destination and the orientations to alternative types of tourism are observed in addition to the existing mass tourism. In this direction, areas with rural tourism potential have become a destination element by gaining value. In the framework of the study, the rural tourism potential, its geographical characteristics and cultural assets and the Kastamonu region located in the Black Sea region have been selected. In the framework of the research, the region’s topographical, climate and geographical characteristics have been evaluated in order to be suitable for lavanta farming. The findings obtained have been determined to have extremely appropriate geographical characteristics for lavanta farming. In this direction, the combination of the lavender with tourism has created the subject of the research of the availability as an attraction element for the region. For this purpose, the quality research methods of the screening model have been employed. The study first provided literary information on the subject and discussed the concepts of rural tourism. It was then referred to the geographical characteristics of Kastamonu or the information about the rural tourism potential. Finally, the question of Kastamonu's lavanta tourism as an attraction element was discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 703
2023 Impact/Etki : 0.303
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi