Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 2
İngilizce Eğitim Veren Uluslararası Okullarda İkinci Dil Edinimi Eğitim Modelleri: Dünü, Bugünü ve Geleceği
2022
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası okul sektörü genişlemeye devam etmektedir ve artan sayıda İngilizce öğrenen İngilizce eğitim veren uluslararası okullara kaydolmaktadır. Yeni okullar açıldıkça ve mevcut okullar ikinci dil edinim modellerini değerlendirdikçe İngilizce öğrenenlere dil edinimi için gerekli desteği sağlayan bir modelin uygulanmasına özen gösterilmelidir. Mevcut uygulamayı ve öğretmen tercihini anlamak, okul liderlerinin ikinci dil edinimi öğretim yöntemini uygularken veya revize ederken daha bilinçli kararlar vermesini sağlayabilir. Bu çalışmanın amacı, İngilizce eğitim veren uluslararası okullarda kullanılan ikinci dil edinimi öğretim yönteminin sıklığının detaylı incelenmesi yoluyla önceki araştırma bulgularına katkı sağlamaktır. Ayrıca araştırmacılar, İngilizce öğrenenler, İlkokul ve İngilizce öğretmenleri arasında tercih edilen ikinci dil edinimi öğretim yöntemlerini karşılaştırmaya çalışmaktır. Nicel ankete dayalı çalışmadan elde edilen bulgular, hibrit sınıf içi ve sınıf dışı ikinci dil edinimi öğretim yönteminin İngilizce eğitim veren uluslararası okullarda en çok uygulanan ikinci dil edinimi öğretim yöntemi olduğuna dair önceki bulguları desteklemektedir. Dahası, hibrit ikinci dil edinimi öğretim yöntemi İngilizce eğitim veren uluslararası okullarda tercih edilmeye devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Second Language Acquisition Instructional Models In English-medium International Schools: Past, Present, and Future
2022
Yazar:  
Özet:

The international school market continues to expand, and an increasing number of English language learners (ELLs) are enrolling in English-medium international schools. As new schools start and existing schools evaluate their second language acquisition model(s), care should be taken to implement a model that provides ELLs with the necessary support for English language acquisition. Understanding current practice and teacher preference can enable school leaders to make more informed decisions when implementing or revising an SLA instructional mode (IM). The purpose of this research study is to build upon previous research findings through further examination of the frequency of SLA IM used in English-medium international schools. Additionally, the researchers sought to compare the preferred SLA IMs between ELL, Primary, and English teachers. Findings from this quantitative survey-based study reinforce previous findings that the hybrid push-in and pull-out SLA IM is the most implemented SLA IM in English-medium international schools. Additionally, the hybrid SLA IM continues to be the preferred SLA IM in English-medium international schools.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 978
Atıf : 7.454
2023 Impact/Etki : 0.417
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi