Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
AZERBAYCAN'DA SEYAHAT VE TURİZM REKABETÇİLİK ENDEKSİNİN SORUN VE ZORLUKLARI
2021
Dergi:  
KARADENİZ - BLACK SEA – ЧЕРНОЕ МОРЕ
Yazar:  
Özet:

Bu makale Azerbaycan'daki seyahat ve turizm işletmeleri güven endekslerini incelemektedir. Çalışma, dünya ekonomik forumu tarafından Deloitte, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN), Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ile işbirliği içinde yürütülen 140 ülkenin 2019 seyahat ve turizm rekabet edebilirlik endeksi raporuna dayanmaktadır. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) raporuna göre, Azerbaycan'ın ankete katılan 140 ülke arasındaki sıralaması ve konumu şu kilit alanlarda analize tabi tutulmaktadır : (1) seyahat ve turizm düzenleme çerçevesi; (2) seyahat ve turizm iş ortamı ve altyapısı; ve (3) seyahat ve turizm politika ve şart iyileştirilmesi, (4)kültürel ve doğal kaynaklar. Azerbaycan'ın rapordaki konumu, Ojo, Busayo ve Raja Yusof’un 2014 yılında yapmış oldularını çalışmadan alınarak beş puanlık likert ölçeğine tabi tutulmaktadır: 1-30, mükemmel; 31-60, iyi, 61-90, orta 91-120 ve 121- üzeri yukarıda, yorumlama kolaylığı açısından zayıf. Bulgular, Azerbaycan'da turizm yatırımını destekleyen seyahat ve turizm düzenleyici çerçevesinin cesaret verici olmadığını, Azerbaycan seyahat ve turizm iş ortamının ve altyapısının mevcut durumunun turizm yatırımını ve seyahat için gerekli insan, kültür ve doğal kaynakları teşvik etmediğini göstermektedir. Azerbaycan'da turizm yatırımı üzücü bir durumda. Bulgular ışığında, çalışma Azerbaycan'da turizm sektörünün rekabet endeksini geliştirmek için çeşitli çözümler önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Problems and Difficulties Of Azerbaijan's Travel and Tourism Competitiveness Index
2021
Yazar:  
Özet:

В данной статье исследуются индексы доверия в сфере путешествий и туризма в Азербайджане. Исследование основано на отчете об индексе конкурентоспособности путешествий и туризма за 2019 год для 140 стран, проведенном всемирным экономическим форумом в сотрудничестве с Deloitte, Международной ассоциацией воздушного транспорта (IATA) и Международным союзом охраны природы (IUCN), World Туристическая организация (ЮНВТО). Согласно отчету Всемирного совета по путешествиям и туризму (WTTC), рейтинг и положение Азербайджана среди 140 обследованных стран анализируются в следующих ключевых областях: (1) нормативно-правовая база путешествий и туризма; (2) бизнес-среда и инфраструктура в сфере путешествий и туризма; и (3) политика в области путешествий и туризма и улучшение условий жизни, (4) культурные и природные ресурсы. Позиция Азербайджана в отчете взята из исследования того, что сделали Оджо, Бусайо и Раджа Юсоф в 2014 году, и подвергается пятибалльной шкале Лайкерта: 1–30, отлично; 31-60, хорошо, 61-90, средний 91-120 и 121 и выше, плохо с точки зрения простоты перевода Результаты показывают, что нормативно-правовая база путешествий и туризма, поддерживающая инвестиции в туризм в Азербайджане, не обнадеживает, а текущее состояние деловой среды и инфраструктуры Азербайджана в сфере путешествий и туризма не способствует инвестициям в туризм и человеческим, культурным и природным ресурсам, необходимым для путешествий. Инвестиции в туризм в Азербайджане находятся в плачевном состоянии. В свете результатов исследования предлагаются различные решения для повышения конкурентоспособности туристического сектора в Азербайджане.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










KARADENİZ - BLACK SEA – ЧЕРНОЕ МОРЕ

Alan :   Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.013
Atıf : 1.972
2023 Impact/Etki : 0.163
KARADENİZ - BLACK SEA – ЧЕРНОЕ МОРЕ