Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 5
 Sesli Dinleme 1
ASTROLOJİYE İNANMA DÜŞÜNCESİNİN ŞEMA TERAPİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
2023
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, erken dönem uyumsuz şemalar ile astrolojiye inanan insanların inanma sebeplerini incelemektir. Geçmişten günümüze astrolojiye inanan toplumların ve insanların inanma sebepleri incelenmiş, bireysel ve toplumsal olarak inanmalarının sebepleri literatür taraması sonucu sıralanmıştır. Her geçen gün daha da popüler hale gelen astrolojiye, insanların inanma sebepleri ile şema terapinin erken dönem uyumsuz şemalarının altında yatan sebeplerin benzerliği araştırmanın temelini oluşturmuştur. Astrolojiye inanma davranışının erken dönem uyumsuz şemalar ile bir benzerlik gösterip göstermediği araştırılmış ve tartışılmıştır. Hem Türkiye’de hem de farklı kültürlerde yapılan çalışmalar kısaca gözden geçirilmiş, ikincil veriler incelenerek, araştırma sonuçlandırılmış ve öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The thought of faith in astrology from the scheme therapy
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the reasons for people who believe in astrology in the early stages of incompatible schemes. The reasons for the beliefs of societies and people who believe in astrology from the past to the present have been studied, and the reasons for their beliefs individually and socially have been ranked as a result of the literary scan. Astrology, which is becoming more and more popular every day, has made the foundation of the research of the similarities of reasons under the early-term incompatible schemes of scheme therapy for the reasons of people's belief. It has been studied and discussed whether the behavior of believing in astronomy is similar to incoherent schemes in the early period. Studies in both Turkey and different cultures have been briefly reviewed, secondary data have been studied, research has been completed and recommendations have been presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.313
Route Education and Social Science Journal