Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Video ile Bilgi Verilmesinin Total Diz Protezi Operasyonu Hastalarında Preoperatif Anksiyete Düzeyine Etkisi
2020
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Elektif ameliyat için bekleyen hastalarda preoperatif anksiyete oranı %60 ile %80 arasında değişmektedir. Çalışmamızda hastalara bir tablet bilgisayar ile daha önceden gerçekleştirilmiş bir kombine spinal epidural anestezi işlemi videosu izleterek hastaların preoperatif anksiyetelerini azaltmayı amaçladık. Yöntemler: Kombine spinal epidural anestezi ile total diz protezi ameliyatı olacak 50 hasta çalışmamıza dahil edildi. Hastalar randomize olarak video ve kontrol olarak iki gruba ayrıldı. Video grubunda hastalara daha önceden hazırlanmış olan kombine spinal epidural anestezi işlemi videosu işlem hakkında sözel bilgi verilirken izletildi. Kontrol grubunda ise anket formaları doldurulduktan sonra vizit sona erdi. Ameliyat günü Durumluk-sürekli Anksiyete ölçeği (STAI) ve Amsterdam Preoperatif Anksiyete ve Bilgi ölçeği formları cerrahiden bir önceki gibi dolduruldu. Bulgular: Kontrol grubunda STAI skorları artmış bulunurken video grubunda azalmış bulundu ve bu azalma istatistiksel olarak anlamlıydı (p=0,000; p<0,005). Amsterdam Preoperatif Anksiyete ve Bilgi ölçeği kontrol grubunda artmış bulunurken video grubunda istatistiksel olarak anlamı olarak azalmış bulundu (p=0,000; p<0,005). Sonuç Yeni cihazlar ve teknolojilerin kullanımı günlük anestezi uygulamalarımızda bizlere kolaylık sağlayabilir ve hastaların preoperatif dönemdeki anksiyetelerini gidermek amacıyla daha verimli bilgilendirmekte kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Video Information on the Preoperative Anxiety Level in Patients with Total Knee Prothesis Operation
2020
Yazar:  
Özet:

In patients waiting for elective surgery, the preoperative anxiety rate ranges from 60% to 80%. In our study, we aimed to reduce the preoperative anxiety of patients by watching a previously performed combined spinal epidural anesthesia video with a tablet computer. Methods: Combined spinal epidural anesthesia was included in our study of 50 patients who will have a total knee protection surgery. Patients were randomly divided into two groups as video and control. The video group was watched while the patient was given oral information about the process of the combined spinal epidural anesthesia process, which was previously prepared. In the check group, the visit ended after the survey forms were filled. On the day of surgery, the condition-continuous anxiety scale (STAI) and the Amsterdam Preoperative Anxiety and Information scale forms were filled as before the surgeon. Results: The control group found that the STAI scores were increased while the video group was decreased and that decrease was statistically meaningful (p=0,000; p<0,005). The Amsterdam Preoperative Anxiety and Information scale was increased in the control group while the video group was found to decline statistically significantly (p=0,000; p<0,005). The use of new devices and technologies can facilitate us in our daily anesthesia applications and can be used in more efficient information to address the patients’ anxiety in the preoperative period.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 233
Journal of Academic Research in Medicine