Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 10
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ SÜREÇLERİNDE BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİSİNİN KULLANILMASINA YÖNELİK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI
2021
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde teknolojinin dikey gelişimi ile birlikte bilgi teknolojileri süreçleri ve yeni üretim sistemleri tedarik zinciri yönetimi için önemli hale gelmiştir. Ayrıca, tedarik zinciri süreçlerine her geçen gün yeni oyuncular ve taraflar dahil olmaktadır. Bu durumun nedeni olarak da tedarik zinciri süreçleri daha da karmaşık ve verimsiz bir hale gelmektedir. Tedarik zinciri süreçlerinde yaşanan bu karmaşıklık ve verimsizliği gidermek için işletmeler tedarik zinciri süreçlerini birçok sistem, uygulama ve altyapı ile yönetmektedirler. Bu bakış açısından yola çıkıldığında yeni bir teknoloji olarak blokzincirinin sadece finans sektörü için değil aynı zamanda üretim ve tedarik zinciri süreçleri için de bir takım avantajlar sunma potansiyelinin olduğu söylenebilir. Ayrıca, yıkıcı bir teknoloji olarak blokzinciri, tedarik zinciri operasyonlarının yenilikçi yapısına destek sağlayabilir. Bu araştırmanın amacı, tedarik zinciri süreçlerinde blokzinciri teknolojisinin kullanımına yönelik betimsel bir kullanım örneği sunmaktır. Bu çalışmada öncelikle tedarik zinciri ve blokzinciri teknolojisi hakkında kapsamlı bir literatür taraması yapılmıştır. Araştırmanın metodoloji kısmında ise tedarik zinciri yöneticileri ve blokzinciri teknolojisi profesyonelleri ile derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerden elde edilen bulgulara ve değerlendirmelere göre, işletmelerin tedarik zincirinde blokzinciri teknolojisini uygulamalarının bazı zorlukları belirlenmiştir. Ardından mimari tasarım süreçleri ve blokzinciri teknolojisinin tedarik zincirindeki kurulum adımları belirlenmiştir. Bununla birlikte, tedarik zinciri yönetimi için Hyperledger Fabric çözümleri ve akıllı sözleşmeler incelenmiştir. Son olarak, blokzinciri teknolojisinin temel özelliklerine Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) uygulanmıştır. Bu çalışma, tedarik zinciri süreçlerinde blokzinciri teknolojisini kullanmak isteyen işletmeler için yol haritası niteliği taşıyan betimsel bir çalışmadır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Study Of Using Blockchain Technology In Supply Chain Management Processes
2021
Yazar:  
Özet:

Nowadays, processes of information technologies have become important for supply chain management. Also, the supply chain processes become even more complex. In order to solve this complexity, businesses manage supply chain processes with many systems. Blockchain has a number of advantages for not only finance but also supply chain. The aim of this research is to serve a descriptive use case for using blockchain technology in the supply chain processes. In-depth interviews are conducted with supply chain managers and blockchain technology professionals. Architectural design processes of blockchain technology in the supply chain are determined. Lastly, Analytic Hierarchy Process was applied to the main characteristics of blockchain. This study is a descriptive study that serves as a roadmap for firms that want to use blockchain technology in their supply chain processes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.785
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi