Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Miyokard Enfarktüsü Sonrası V Entriküler Septal Defektlerin Cerrahi Onarımı: On Beş Yıllık Tek Merkez Deneyimi
2021
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Miyokard infarktüsü sonrası ventriküler septal defektler (PMIVSD) nadirdir ancak son derece yüksek mortalite ve morbiditeye sahiptir. Mortalite oranları ve risk faktörleri birçok çalışmada farklılık göstermektedir. Hastalar ve Yöntem: Ocak 2006 ile Nisan 2020 tarihleri arasında PMIVSD nedeniyle ameliyat edilen hastaları geriye dönük olarak 18 yaş ve üzeri kliniğimize dahil ettik. Bulgular: Akut miyokard infarktüsü ile başvuran 9451 hastanın 28'i 2006-2020 yılları arasında PMIVSD nedeniyle merkezimizde ameliyat edildi. PMIVSD oranımız % 0,296 idi. Hayatta kalanlar ile hayatta kalmayanları karşılaştırdığımızda istatistiksel olarak anlamlı olan tek şey hastanede kalış süresiydi. Sağ kalanlarda 2 gün iken, sağ kalmayan grupta 13 gündü (p <0.001). Sağ kalan gruptaki bir hasta 107 gün hastanede kaldı. Sonuç: PMIVSD hastaları için ameliyatın zamanlaması hala zordur. Sol ventrikül assist device (LVAD) veya perkütan cihazların implante edilmesi ve ameliyattan önce bir süre beklenmesi gibi diğer stratejiler, PMIVSD hastaları için daha iyi bir yaklaşım olacaktır .

Anahtar Kelimeler:

Post Myocardial Infarct V Entricular Septal Defects Surgery Repair: Fifteen Years of Single Center Experience
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Ventricular septal defects (PMIVSD) after myocardial infarction are rare but have extremely high mortality and morbidity. Mortality rates and risk factors differ in many studies. Patients and Method: Between January 2006 and April 2020, we recurrently included patients operated due to PMIVSD in our clinic aged 18 and over. Results: 28 of 9451 patients with acute myocardial infarction were operated in our centre due to PMIVSD between 2006-2020. Our PMIVSD ratio was 0.296%. When comparing those who survived with those who were not survived, the only statistically meaningful thing was the duration of stay in the hospital. The remaining group was 13 days (p <0.001) while the remaining group was 2 days (p <0.001). One patient in the left group stayed in hospital for 107 days. Result: Timing of the surgery for PMIVSD patients is still difficult. Other strategies such as the implantation of the left ventricular assist device (LVAD) or percutaneous devices and waiting for a while before surgery will be a better approach for PMIVSD patients.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi