Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 3
Üretim koşullarının 42CrMo4 çelik matrisli beyaz dökme demir takviyeli kompozitin özelliklerine etkileri
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kompozit ürünler gün geçtikçe önemi artan malzemelerdendir. Metal-metal kompozitler ise son yıllarda önemi hızla artan kompozitlerdendir. Kompozit malzemeler çok çeşitli amaçlarla ve farklı teknikler kullanılarak üretilmektedir. Bu çalışmada metal-metal kompozit üretiminde döküm tekniğinin kullanımı, ısıl işlem uygulanması ve kompozitin özelliklerine etkileri değerlendirilmiştir. Bu amaçla katı haldeki Beyaz Dökme Demir ile sıvı haldeki 4140 (42CrMo4) Çeliği kullanılarak kompozit üretimi gerçekleştirilmiştir. Birleştirilen malzemeler daha sonra ara yüzey bağının artırılması ve özelliklerinin geliştirilmesi amacıyla 1, 2, 3 ve 4 saat normalizasyon işlemine tabi tutulmuştur. Bu çalışma sonunda döküm tekniği kullanılarak metal-metal kompozit üretiminin başarıyla yapılabildiği, normalizasyon ile ara yüzey bağının daha da arttırılabildiği tespit edilmiştir. Bu işlemlerin sonucunda döküm durumuna göre kompozitin mekanik özellikleri normalizasyonla 3 saate kadar artmış, 4 saate uzadığında ise tane kabalaşması nedeniyle azalmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The effects of the production conditions on the properties of 42CrMo4 steel matrix white thinning iron supplement composite
2020
Yazar:  
Özet:

Composite products are of increasing importance over the day. Metal-metal compounds are one of the rapidly growing compounds in recent years. Composite materials are produced for a wide variety of purposes and using different techniques. In this study, the use of the casting technique in the production of metal-metal composite, the application of heat processing and the effects on the characteristics of the composite were evaluated. For this purpose, composite production was carried out using liquid steel 4140 (42CrMo4) with solid white thinning iron. The combined materials were subsequently normalized for 1, 2, 3 and 4 hours in order to enhance the interface and improve its characteristics. At the end of this study, it was found that the production of metal-metal composite with the use of the casting technique could be successfully done, and that the interface of the surface can be further increased by normalization. As a result of these processes, the mechanical characteristics of the composite increased by normalization to 3 hours, and when it extended to 4 hours, it decreased due to a blurry.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.293
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi