Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
Yatan hastaların idrar örneklerinden izole edilen Gram-negatif bakterilerin tür dağılımı ve antibiyotik duyarlılıkları
2012
Dergi:  
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Bu retrospektif çalışmada; hastanemizde yatan hastalarda gelişen üriner sistem enfeksiyonlarının ampirik tedavi yaklaşımına katkıda bulunabilmek için üriner sistem enfeksiyonu gelişen yatan hastaların idrar kültürlerinden izole edilen Gram-negatif bakterilerin tür dağılımını ve antimikrobik duyarlılık paternlerini belirlemeyi amaçladık. YÖNTEMLER: Ocak 2006 ve Eylül 2011 tarihleri arasında, üriner sistem enfeksiyonu gelişen yatan hastaların idrar kültürlerinden elde edilen toplam 3.548 Gram-negatif izolatın identifikasyonu geleneksel yöntemler ve BD PhoenixTM 100 (Becton Dickinson, MD, ABD) tam otomatik mikrobiyoloji sistemi tarafından yapıldı. İzolatların antimikrobiyal duyarlılık testi Kirby-Bauer disk difüzyon yöntemi ile Clinical and Laboratory Standarts Institute (CLSI) kriterlerine göre çalışıldı. Ayrıca, baskın üropatojen bakterilerin genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz (GSBL) üretimi çift-disk sinerji yöntemi ile araştırıldı. BULGULAR: Bu çalışmada, erkeklere göre kadınlarda önemli ölçüde daha yüksek üriner sistem enfeksiyonu insidansı gözlendi, sırasıyla; 2.245 (%63.3) ve 1.303 (%36.7). Escherichia coli’nin baskın patojen bakteri olduğu belirlendi ve üriner sistem enfeksiyonu gelişen toplam 3.548 yatan hastanın 2.341’inde (%65.8) sorumlu etken olduğu bulundu. Ayrıca, 679’unda (%19.1) Klebsiella pneumoniae, 177’sinde (%5) Acinetobacter spp., 176’sında (%5) Enterobacter spp., 142’sinde (%4) Pseudomonas aeruginosa ve 38’inde (%1.1) diğer Gram-negatif bakterilerin sorumlu etken olduğu saptandı. İdrar kültürlerinden izole edilen Gram-negatif bakterilerin antimikrobik duyarlılık oranları seftazidim, trimetoprim-sülfametoksazol, siprofloksasin, piperasilin-tazobaktam, sefoperazon-sülbaktam, amikasin, imipenem ve meropenem için sırasıyla; %34.5, %38, %42, %50, %70, %87, %90 ve %92 olarak tespit edildi. Ayrıca, GSBL üreten E.coli ve K.pneumoniae oranları da sırasıyla; %38 ve %36 olarak bulundu. SONUÇ: Bu çalışma ve diğer çalışmaların sonuçları yakın gelecekte, sefalosporinler, karbapenemler ve florokinolonlar gibi geniş spektrumlu antibiyotiklere karşı yüksek düzeyde direnç gelişiminin mümkün olduğunu ve tedavi seçeneklerimizin her zamankinden daha sınırlı hale gelebileceğini göstermektedir. Seftazidim, siprofloksasin ve trimetoprim-sülfametoksazole karşı gelişen yüksek düzey direnç nedeniyle, üriner sistem enfeksiyonlarının ampirik tedavisi için bu antibiyotiklerin kullanılmaması gerektiğini öneririz.

Anahtar Kelimeler:

Type distribution and antibiotic sensitivity of Gram-negative bacteria isolated from the urine samples of sleeping patients
2012
Yazar:  
Özet:

In this retrospective study, we aimed at determining the type distribution of Gram-negative bacteria, isolated from the urine cultures of patients developing urine system infections, and the patterns of antimicrobial sensitivity, in order to contribute to the empirical treatment of developing urine system infections. Methods: Between January 2006 and September 2011, the total of 3.548 Gram-negative isolates obtained from urinary cultures of patients developing urine system infection were identified by traditional methods and BD PhoenixTM 100 (Becton Dickinson, MD, USA) was performed by a fully automated microbiology system. The anti-microbial sensitivity test of the isolat was studied according to the criteria of the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) with the Kirby-Bauer disc diffusion method. Furthermore, the production of supernatural uropathogenic bacteria in the expanded spectrum beta-lactamate (GSBL) was studied by the double-disc synergy method. STUDES: In this study, a significantly higher incidence of urinary system infections in women compared to men was observed, respectively; 2,245 (63.3%) and 1,303 (36.7%). Escherichia coli was found to be a major pathogenic bacterium and was found to be the responsible factor in a total of 3,548 underlying patients developing urinary system infection in 2,341 (65.8%). Also, in 679 (%19.1) Klebsiella pneumoniae, in 177 (%5) Acinetobacter spp., in 176 (%5) Enterobacter spp. In 142 (%4) Pseudomonas aeruginosa and in 38 (%1.1) other Gram-negative bacteria were found to be the responsible factor. Gram-negative bacteria isolated from the urine cultures’ antimicrobial sensitivity rates were identified for sephtazidim, trimetoprim-sulfametoxazole, siprofloksacin, piperasilin-tazobactam, sephoperazone-sulbactam, amikasin, imipenem and meropenem respectively; 34.5, 38.42, 50.70, 87.90 and 92. Furthermore, GSBL produced E.coli and K.pneumoniae rates were found at 38% and 36% respectively. The results of this study and other studies show that in the near future, a high level of resistance to broad spectrum antibiotics such as sefalosporins, carbapenems and florokinolones is possible, and that our treatment options may become more limited than usual. Due to the high level of development of resistance to sephtazidim, siprofloksacin and trimetoprim-sulfametoxazole, we recommend that these antibiotics should not be used for the ampiric treatment of urinary system infections.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 796
Atıf : 2.092
2023 Impact/Etki : 0.062
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi