Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
ISIL OLMAYAN YENİ GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİNİN SANAYİ UYGULAMALARI-1
2016
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

Losses in foods caused by thermal processing and high demand for nutritions and high quality foodsby consumers have brought about the need for novel food preservation techniques. High pressureprocessing, ultraviolet light, and irradiation are some of the non-thermal novel technologies whichhave been in use for inactivation of microorganisms for certain foods in the food industry in recent years.Ultraviolet light and pulsed light are also used for reduction of microbial load of environment, foodpocessing equipments, and packaging materials in the food industry. Although processing of foodswith these non-thermal novel preservation techniques is a viable alternative to thermal processing,they have been limitedly used in the food industry due to high investment cost and uncertainty onprocess parameters for specific foods. This review will address applications of novel non-thermal foodpreservation techniques such as high pressure processing, ultraviolet light, pulsed light, and irradiationin the food industry

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gıda

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 4.980
Atıf : 10.478
2023 Impact/Etki : 0.178
Gıda